Sok munkája volt hétvégén a tűzoltóknak

tuzolto

Kiborult fákhoz, gáztűzhelyen hagyott ételhez és raktártűzhöz is riasztották a szolnoki tűzoltókat a hétvégén – számol be honlapján a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Kigyulladt egy körülbelül kilenc négyzetméter alapterületű raktárhelyiség pénteken a déli órákban Szolnokon, a Kossuth Lajos úton. A tűzesethez a szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak, a munkálatokban összesen hét szer vett részt, munkájukat a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította. A tüzet végül egy vízsugár segítségével fékezték meg, majd a füsttel telítődött épületet egy füstelszívó ventilátor segítségével szellőztették ki. Az épületet nyolcvan fő ott dolgozó sikeresen elhagyta. 

A péntek esti zivatar során is számos helyre riasztották a tűzoltókat. Szolnokon, több helyszínen is fák borultak az úttestre, illetve négy alkalommal volt szükség szivattyúk általi vízeltávolításra. A munkálatokban a szolnoki hivatásos tűzoltók, illetve az egyik műszaki mentésben a Kőtelki Önkéntes Tűzoltó Egyesület is részt vett.

Gáztűzhelyen hagyott étel gyulladt meg Szolnokon, a Vegyiművek lakótelepen vasárnap délután. Az esethez a szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek kiérkezése előtt az ott lakók a tüzet sikeresen eloltották, az állomány pedig átszellőztette a füsttel telítődött épületet. Személyi sérülés az eset során nem történt.

Vasárnap is vonultak fakidőléshez a megye tűzoltói Tiszafüredre és Szolnokra egyaránt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Újra szól a fűzfa-lantunk

Végre ismét színpadra állhattak a Szolnoki Szigligeti Színház művészei. A koronavírus-járvány idején legfeljebb online előadások keretében, virtuálisan találkozhattak közönségükkel, most azonban könnyed nyári estre várták

Tovább »