Ősztől Debrecenben tanul a karcagi csellós

Kép: Karcag TV

K. Nagy Veronika, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola végzőse az elmúlt években nagyon sok városi, iskolai rendezvényen szerepelt csellósként vagy énekesként. Ősztől Debrecenben tanul.

A fiatal lány óvodás kora óta énekel, zenei oviba járt, s a nővére hatására kezdett el a zeneiskolában csellózni is. Úgy véli, a zenének köszönhetően jobb tud koncentrálni a tanulásra, s az érzelmei is ki tudja vele fejezni.

Hangulatfüggő nála az is, hogy otthon mit énekel ha ideges, ha vidám.

Büszke éneklésben elért hangszeres országos első díjára, s az adventi dicséreténeklő versenyen országos első helyére.

A zene mellett a tanulás is nagyon jól megy neki, a mostani digitális oktatás sem okozott gondot, egyedül kémiatanára viccei és magyarázatai hiányoznak neki. Kedvence az ének, az irodalom. Szívesen olvas verseket is – ez is hangulatfüggő nála. Az iskolai életből a barátai hiányoznak még, de napi telefonos kapcsolatban vannak. Nyárra terveznek egy közös búcsú bulit is az osztálytársakkal. Ősztől Debrecenben tanul, de Urbánné Tóth Klára csellótanárához visszajár majd továbbra is órákra.

infoKarcag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Újra szól a fűzfa-lantunk

Végre ismét színpadra állhattak a Szolnoki Szigligeti Színház művészei. A koronavírus-járvány idején legfeljebb online előadások keretében, virtuálisan találkozhattak közönségükkel, most azonban könnyed nyári estre várták

Tovább »