Néhány helyen okozott gondot az eső

Illusztráció. (Kép: merce.hu)

A tegnap hajnalban lezúduló, nagyobb mennyiségű csapadék és erősebb szél kisebb problémákat okozott megyénkben, de szerencsére anyagi károkról nem tudunk beszámolni. Ezek mellett kacsák mentése került még be az eseménynaplóba.

Vasúti sínekre dőlt egy fa tegnap hajnalban Jászkisér külterületén. A település önkormányzati tűzoltói motoros fűrésszel távolították el a fát a sínekről.

Zárlatot okozott a csapadékvíz egy elektromos elosztó-szekrényben tegnap hajnalban Túrkevén, a Szénási utcában. A bejelentő a füstre lett figyelmes. A túrkevei önkéntes tűzoltók kiérkezésére füstölés már nem volt, így az egység megvárta az áramszolgáltató szakembereit.

Nagy mennyiségű esővíz gyűlt össze tegnap hajnalban a mezőtúri Tulipán utcában. A mezőtúri hivatásos tűzoltók az önkormányzat szakemberével közösen, két szivattyúval távolították el a vizet.

Trafó izzott egy villanyoszlop tetején tegnap hajnalban Szolnok-Szandaszőlősön, a Veres Péter utcában. A szolnoki hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig.

Nyolc darab tőkés réce fióka rekedt egy tíz méter mély betonmedencében tegnap délután Szolnokon, az egykori cukorgyár területén. A tűzoltók segítségét a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai kérték, akik nem tudták az állatokat kiszabadítani. A szolnoki hivatásos tűzoltók és a nemzeti park munkatársai közösen dugólétra és madárbefogó háló segítségével mentették ki az állatokat.

Lehasadt egy nagyméretű fűzfa több ága tegnap kora este Tiszafüreden, a Váci Mihály utcában. A város hivatásos tűzoltói dugólétráról, motoros láncfűrésszel távolították el a veszélyesen lógó ágakat.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Baleset Kunszetmártonnál

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival 2020. július 7-én 7 óra 40 perc körül Kunszentmárton irányába a 45. számú főúton, amikor a sofőr elveszítette uralmát a

Tovább »

Sportsikerek a Varróban

Újabb focis sikereket ért el a KSZC Varró István Szakgimnázium csapata. Edzőjükkel, Fodor Csaba testnevelővel beszélgettünk erről. A7 idei bajnokság kissé máshogy alakult, mint remélték.

Tovább »

Kánikula pénteken

Pénteken kánikulára számíthatunk sok napsütéssel, felhő is alig lesz az égen, így nagyon erős, extrém erős lesz az UV-sugárzás.  Csapadék nem várható. Többfelé megélénkül a délies

Tovább »