Egy helyen okozott nagyobb kárt a vihar

Illusztráció. (Kép: ezahir.hu)

A hétvégén ugyan másodfokú riasztás volt érvényben megyénkre felhőszakadás miatt, mindez azonban nem hozott magával kiugróan magas káresetszámot. A viharkárok mellett jellemzően közlekedési balesetek és kisebb tüzek jelentettek munkát – írja honlapján a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Egy furgon és egy kisteherautó ütközött össze péntek délután Törökszentmiklós határában. A város önkormányzati tűzoltói a furgont áramtalanították, drótkötéllel lehúzták az úttestről, majd a törmeléket és a kifolyt hűtővizet eltávolították.

Kigyulladt egy gépkocsi motortere szombat délután Szolnokon, a Mester úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezésére a helyszínen lévők egy porral oltóval és egy tűzoltó aeroszollal megfékezték a lángokat, így az egység az autót áramtalanította, a motorteret egy vízsugárral visszahűtötte, eközben pedig hőkamerás méréseket végzett.

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi szombat este a 32-es számú főúton, Újszásznál. A szolnoki hivatásos és a zagyvarékasi önkéntes tűzoltók a járművet áramtalanították, majd levontatták az úttestről. A gépkocsi vezetőjéhez mentők érkeztek.

Egy öt köbméteres szemetes konténer tartalma égett szombat éjszaka Szolnokon, az Üteg utcában. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be, a tűz máshova nem terjedt át.

Az elmúlt három napban összesen tíz esetben vonultak a tűzoltók időjárással összefüggésbe hozható káreseményekhez. Jellemzően kidőlt fák adtak munkát, amelyek a legtöbbször a közúti forgalmat akadályozták. Jászfényszarun egy fa szigeteletlen elektromos vezetéknek dőlt, míg Pusztamonostoron az óvoda kerítésére és udvari játékaira zuhant egy körülbelül húsz méter magas gesztenyefa.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

TiszTa-tó Jász-Nagykun-Szolnok megyében

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnmegelőzési szakemberek folytatják a TiszTa-tó bűnmegelőzési programot a Tisza-tó környékén. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai Tiszafüreden, Tiszaszőlősön és Abádszalókon folytatták

Tovább »

Bemutatkozó mise a Vártemplomban

Vasárnap tartotta bemutatkozó miséjét a szolnoki vártemplomban Gáspár István atya. A megyeszékhely új katolikus plébánosa augusztus 1-jével érkezett a városba. Mint ismert, Gáspár István atya

Tovább »