Egy-egy zápor, zivatar szakítja meg a napos időt

Illusztráció. (Kép: femina.hu)

Hétfőn kezdetben napos idő várható, legfeljebb északkeleten és északnyugaton fordulhat elő néhol zápor, zivatar. 

Délután északnyugat felől heves záporokkal, zivatarokkal, valamint erősen viharossá váló északnyugati széllel hidegfront érkezik. A front előtt északnyugaton 26-29, máshol 30-36 fokig melegszik a levegő, a front érkezésekor viszont hirtelen 15 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet. Tisza-tó: 18 °C.

Újabb felmelegedés követi az 5-6 fokos lehűlést

Keddre a front elvonul, sok napsütésre, száraz időre van kilátás, csapadék már nem várható. Az ország északi-északkeleti felén élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet. Kora reggel 12-19, napközben 24-30 fok várható.

Szerdán a napos időben ismét fokozódik a meleg, délután 28-33 fokot mérhetünk. Csapadék, jelentős légmozgás nem várható, legfeljebb nyugaton és északon-északkeleten élénkülhet meg a déli, délnyugati szél.

Csütörtökön 28-35 fokos maximumokra számíthatunk. A délutáni órákban egy újabb hidegfront hatására szórványosan ismét kipattanhatnak záporok, zivatarok. A délies szél kezdetben többfelé élénk lesz, majd délutántól nyugatira, északnyugatira fordul. Péntekre pár fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

idokep.hu

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Újra szól a fűzfa-lantunk

Végre ismét színpadra állhattak a Szolnoki Szigligeti Színház művészei. A koronavírus-járvány idején legfeljebb online előadások keretében, virtuálisan találkozhattak közönségükkel, most azonban könnyed nyári estre várták

Tovább »