Az egészségügy ünnepe a Hetényi kórházban

CSI_8604

Az év orvosa megyénkben dr. Kelemen János sebész, dr. Dósa Béla csecsemő- és gyermekgyógyász több mint hat évtizeden átívelő pályáját életmű-díjjal ismerték el.

Hagyományosan Semmelweis-napon, a Magyar Egészségügy Napja alkalmából adják át a Hetényi Géza Kórház kitüntetéseit Szolnokon. Ezen az ünnepségen a Magyar Orvosi Kamara díjazottjait is köszöntik. A hétfői rendezvényt dr. Bene Ildikó megbízott főigazgató nyitotta meg.

– Az elmúlt hónapokban erőn felül, áldozatokat hozva végeztük munkánkat, az erőfeszítéseket követően ezen a napon ünnepeljük hát sikereinket! – mondta.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere az egészségügyi dolgozók felelősségteljes, színvonalas munkáját méltatva kiemelte:

– Önök bebizonyították, hogy a politikai támadások ellenére is töretlenül, lelkiismeretesen, rendkívül magas színvonalon végzik munkájukat, és ebben az igazságtalan kritikáktól sem mentes időszakban sikeresen végrehajtották az egészségügyi ellátórendszer átszervezését. Köszönet mindenkinek, aki ebben részt vett!.

– A legnemesebb hivatás az Önöké, hiszen a szenvedőkön segítenek – hangsúlyozta Suba László, az AEEK térségi igazgatója is. – Helytálltak a legnehezebb időszakban is, az emberek egészsége mindvégig jó kezekben volt.

Ezt követően dr. Kudrjavcev Anatolij orvosigazgató ünnepi beszéde következett, majd elsőként a Magyar Orvosi Kamara területi szervezetének díjait adták át. „Az év orvosa” díjat dr. Kelemen János sebész főorvos, az „Orvosi Kamara-Szolnok” életműdíjat dr. Dósa Béla csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos kapta, aki 64 éve folyamatosan aktív résztvevője a megye gyermekgyógyászati ellátásának. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete elismerését Farkas Tünde, a Gyermek intenzív részleg részlegvezető főnővére lett,

A kórház legmagasabb szintű kitüntetését, a Hetényi Arany Emlékérmet dr. Bene Ildikó mb. főigazgató adta át dr. Bendó Mihálynak, a Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezető főorvosának, dr. Kiss Valériának, a Neurológiai Osztály főorvosának és Lévai Anikónak, az Urológiai osztály főnővérének.

Ezt követően Hetényi Emléklappal ismerték el több dolgozó munkáját, majd főorvosi, adjunktusi címek adományozása, végül 40, illetve 45 éves Törzsgárda jutalmak átadása zárta az ünnepséget.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Baleset Kunszetmártonnál

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival 2020. július 7-én 7 óra 40 perc körül Kunszentmárton irányába a 45. számú főúton, amikor a sofőr elveszítette uralmát a

Tovább »

Sportsikerek a Varróban

Újabb focis sikereket ért el a KSZC Varró István Szakgimnázium csapata. Edzőjükkel, Fodor Csaba testnevelővel beszélgettünk erről. A7 idei bajnokság kissé máshogy alakult, mint remélték.

Tovább »

Kánikula pénteken

Pénteken kánikulára számíthatunk sok napsütéssel, felhő is alig lesz az égen, így nagyon erős, extrém erős lesz az UV-sugárzás.  Csapadék nem várható. Többfelé megélénkül a délies

Tovább »