A búcsúzó mosolya

benedek

Csak ülök a számítógép előtt és potyognak a könnyeim…

Emlékszem, ugyanígy ültem kezdő sportújságíróként, hitetlenkedve, a reménytelenben reménykedve, amikor a hírügynökségek szertevitték a tragikus hírt: meghalt Aryton Senna. Aztán évekkel később ugyanígy meredtem a képernyőre, amikor Kolonics Györgyöt veszítettük el. Most Benedek Tibor.

Legendák voltak mindannyian és azok is maradnak. Mert úgy értek el elképzelhetetlen sikereket, hogy közben emberek tudtak maradni. Emberek, nagybetűvel.

Az nem lehet, hogy Benedek Tibi… – néztem reggel elképedve az első hírt. Aztán sorban jött a többi, sorjáztak a küszködő búcsúszavak, megemlékezések. És lassan érthetővé vált, miért is köszönt el ez a fantasztikus pólós az uszodától néhány héttel ezelőtt, miért mondta, hogy az „elkövetkező időszakot a családommal szeretném tölteni”. Érthetővé vált a tiszteletreméltóan erős, odaadó társ, Epres Panni által néhány napja közzétett családi fotón az a szembetűnően szomorkás, már-már fájdalmas mosoly. A búcsúzó mosolya.

Ha valakinek, hát neki különösen nehéz lehetett feldolgozni, hogy ezen a meccsen ő nem győzhet. Egyszerűen nem születhet igazságos eredmény. Hiába a maximalizmus, az alázat, az emberség. Ezzel az ellenféllel szemben még így sem volt esélye.

Pedig sosem ismert elveszett labdát, elveszett meccset. Fanatizmusa pedig magával ragadta a többieket, s így lett ő a valaha élt legnagyobb vízilabdázók egyike a világon. Mégis tudta a titkot, miként lehet ilyen sikerek terhét hordozva is megőrizni a szerénységet.

„Ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez az én tehetségem.”

Köszönjük Tibi!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Baleset Kunszetmártonnál

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival 2020. július 7-én 7 óra 40 perc körül Kunszentmárton irányába a 45. számú főúton, amikor a sofőr elveszítette uralmát a

Tovább »

Sportsikerek a Varróban

Újabb focis sikereket ért el a KSZC Varró István Szakgimnázium csapata. Edzőjükkel, Fodor Csaba testnevelővel beszélgettünk erről. A7 idei bajnokság kissé máshogy alakult, mint remélték.

Tovább »

Kánikula pénteken

Pénteken kánikulára számíthatunk sok napsütéssel, felhő is alig lesz az égen, így nagyon erős, extrém erős lesz az UV-sugárzás.  Csapadék nem várható. Többfelé megélénkül a délies

Tovább »