30 fokkal indul a július

Illusztráció. (Kép: orientpress.hu)

Szerdán az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, csak helyenként, elsősorban nyugaton lehetnek felhősebb időszakok, de itt is csak néhol fordulhat elő egy-egy átmeneti futó zápor. 

A délies szél általában gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban 14 és 20, délután 29 és 35 fok között alakul a hőmérséklet. 10 és 16 óra között nagyon erős, extrém erős lesz az UV-sugárzás. Tisza-tó: 19 °C.

Újabb záporok, zivatarok jönnek, mérséklődik a hőség

Csütörtökön már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, így a napos időszakok mellett több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. A legmelegebb órákban 29-36 fokot mérhetünk, de a zivatarokat követően hirtelen lehűlhet a levegő.

Pénteken egy hidegfront miatt a napos időszakokat ismét többfelé zavarhatják meg záporok, zivatarok. A Dunántúlon feltámad az északnyugatira forduló szél. Délután 22-30 fokot mérhetünk, nyugaton számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Szombaton a napsütést még gyakrabban zavarhatják felhők, de már csak kevés helyen fordulhat elő futó zápor, zivatar. Az élénk, erős északias szélben 25-30 fokot mérhetünk. Vasárnap már több napsütésre számíthatunk, egy-egy futó zápor legfeljebb keleten fordulhat elő. A kissé szeles időben 26-31 fok valószínű.

idokep.hu

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Baleset Kunszetmártonnál

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival 2020. július 7-én 7 óra 40 perc körül Kunszentmárton irányába a 45. számú főúton, amikor a sofőr elveszítette uralmát a

Tovább »

Sportsikerek a Varróban

Újabb focis sikereket ért el a KSZC Varró István Szakgimnázium csapata. Edzőjükkel, Fodor Csaba testnevelővel beszélgettünk erről. A7 idei bajnokság kissé máshogy alakult, mint remélték.

Tovább »

Kánikula pénteken

Pénteken kánikulára számíthatunk sok napsütéssel, felhő is alig lesz az égen, így nagyon erős, extrém erős lesz az UV-sugárzás.  Csapadék nem várható. Többfelé megélénkül a délies

Tovább »

Őszre elkészül a MÁV Strand

A tervek szerint október 23-án vehetik először birtokukba a szolnokiak a MÁV Strand téliesített, 50 méteres medencéjét – mondta el Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum

Tovább »