Paradicsom és paprika palántákat kaptak a rászorulók – képek

CSI_7250

Egyre több család fedezi fel a kiskerti növénytermesztés örömét, benépesülni látszanak a korábban oly népszerű zártkertek is. A megyei agrárkamara felajánlásának köszönhetően most 100 rászoruló szolnoki család kapott paradicsom és paprika palántákat.

Kiss Józsefné, a Magosz képviselője és Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke érkezett a palántákkal az Újvárosi Közösségi Házhoz, ahol már összegyűltek mindazok, akik kiskertjében termőre fordulnak majd a paradicsom és paprika palánták. Elsősorban nagycsaládosok és idősek voltak köztük.

A saját magunk megtermelte zöldség a legbiztonságosabb. Nincs rajta szermaradvány, nem tápkockával nevelték és tiszta vízzel öntözték. Reneszánszát éli a kiskerti növénytermesztés, és egyre több kertes háznál alakítanak ki veteményeseket. – mondta el Kiss Józsefné.

Hubai Imre szerint az ellátás biztonsága az élet biztonsága is egyúttal. Az önellátóvá válás egyúttal nemzetstratégiai célt is szolgál, hiszen épp a koronavírus járvány idején bizonyosodott be, mennyire fontos, hogy egy ország ilyen kiszolgáltatott helyzetben is képes legyen zökkenőmentesen biztosítani az élelmiszerellátást. Az adomány a gazdák szolidaritását is kifejezi a városi lakossággal – hangsúlyozta.

A városrész önkormányzati képviselője, Molnár Iván köszönetet mondott az adományért az agrárkamarának, a Magosznak és a gazdáknak. Hozzátette, nagyon nemes a kezdeményezés, amely a rászorulóknak ily módon is segít. Hangsúlyozta, hogy ilyen nagyságrendű felajánlás még nem érkezett korábban.

szolnok.hu

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Két baleset volt pénteken Szolnokon

Közlekedési balesetek történtek pénteken Szolnok belterületén. Segédmotorral és kerékpárral közlekedők szenvedtek könnyű sérüléseket – számol be honlapján a megyei rendőr-főkapitányság. Egy 25 éves férfi végzett

Tovább »

A magyar hősök emlékünnepe

A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik az életüket áldozták Magyarországért. Karcag Város Önkormányzata képviseletében Gyurcsek

Tovább »