Mezítlábas tanösvény is várja a látogatókat

Fotó: CSI

Hosszú idő után szombaton végre ismét kinyithatott a szolnoki Bagolyvár Vadaspark. A Nefag Zrt. által immár 12 esztendeje alapított létesítmény méltán vált a megyeszékhely kedvelt kirándulóhelyévé.

A vendégek visszajelzései és a látogatószám folyamatos évről-évre történő növekedése következtében a tulajdonos NEFAG Zrt. úgy ítélte meg, hogy időszerűvé vált a létesítmény megújítása, átfogó fejlesztése. A fejlesztés során a látogatói igények minél magasabb szintű kielégítése mellet fontos célkitűzés volt, hogy megmaradjon a Vadaspark családias hangulata és a létesítmény továbbra is képes legyen erdei iskolai foglakozások kiszolgálására, nyári táborok megrendezésére.

Az elmúlt időszakban elvégzett munkák eredményeként jelenleg 36 faj 159 egyede tekinthető meg a megújult vadasparkban. A fejlesztéssel a vadaspark egy korszerű, 142 négyzetméteres fogadóépülettel és gondozói helyiségekkel, új parkolórésszel, további 400 folyóméter térköves sétaúttal, 5 nagyméretű kifutóval és berendezéseivel bővült. Az újként kialakított kifutók kilencezer négyzetméteres bővítést jelentenek, így már 28 ezer négyzetméter területen lehet zavartalanul megcsodálni az állatokat a természetes élőhelyükhöz hasonló körülmények között.

A vadaspark 2019. évben megkapta a legszigorúbb, állatkerti előírásoknak megfelelő hatósági besorolást, így az a későbbiekben további különleges állatoknak is otthonaként szolgálhat. A fejlesztések során a társaság különösen óvta a területen található fákat, és csak a legszükségesebb esetben és mértékben került sor azok kivágására. Ennek ellenére a NEFAG Zrt fő tevékenységének – erdészeti, egyéb erdőgazdálkodási tevékenység – megfelelően kompenzálásként 15 ezer darab csemetét ültetett el.

Ez a létesítmény tehát több mint vadaspark: A csoportokat látványetetésekkel, zoopedagógiai foglalkozásokkal, a családokat pedig jeles napok alkalmából rendezvényekkel várja a NEFAG Zrt. amint a járványügyi intézkedések ezt lehetővé teszik. A tájba illő fogadóépület mellett egy mesebeli új nyuszi simogató épült. A vadaspark területén három helyen is új játszótéri eszközöket adtak át, valamint egy érdekes újítás a mezítlábas tanösvény. A bejáratnál sokak által hiányolt büfé és akadálymentesített mosdó üzemel, ami szintén hozzájárul, hogy hosszabb időt töltsenek a megújult létesítményben a látogatók. A több fajta kedvezmény szerint csoportosított belépőjegyek megváltására a fogadóépületben kialakított jegypénztárban lesz lehetőség. A szép emlékek megőrzéséhez pedig a társaság reményei szerint az új ajándékbolt is hozzájárulhat.

A vadaspark szomszédságában áll az ország egyik legnagyobb területű erdei játszótere, a parkerdőnek pedig csodálatos környezete biztosítja, hogy a vadasparki séta után a kilátogató vendégek megpihenhessenek, feltöltődhessenek és így az erdő betölthesse rekreációs funkcióját.

 A NEFAG Zrt. közel 100 millió forint nagyságrendű vadasparki fejlesztésének köszönhetően, Szolnok olyan erdei létesítménnyel lett gazdagabb, amivel megteremtődött a szabadidő biztonságos eltöltésének helyi lehetősége.

Tekintse meg képgalériánkat a Facebook oldalunkon!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Két baleset volt pénteken Szolnokon

Közlekedési balesetek történtek pénteken Szolnok belterületén. Segédmotorral és kerékpárral közlekedők szenvedtek könnyű sérüléseket – számol be honlapján a megyei rendőr-főkapitányság. Egy 25 éves férfi végzett

Tovább »

A magyar hősök emlékünnepe

A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik az életüket áldozták Magyarországért. Karcag Város Önkormányzata képviseletében Gyurcsek

Tovább »