“Koronavírusképzés” a Hetényi kórházban

Illusztráció. (Kép: hetenyikorhaz.hu)

A súlyos állapotú, intenzív ellátást igénylő betegek szakszerű ellátását sajátítják el, elevenítik fel az egészségügyi dolgozók azon az önkéntes képzésen, melyet a Hetényi Géza Kórház szervezett munkavállalói számára.

Amint Kelemen Éva ápolási igazgatótól megtudtuk, többek között a lélegeztetett beteg ellátása, a szondatáplálás, a beteg monitorizálás szerepel a „tananyagban”, valamint a kézhigiénét és a védőeszközök szabályos használatát, a beöltözés menetét is gyakorolták. Közel kétszázötvenen tettek sikeres vizsgát mostanáig. Ők már a gyakorlatban alkalmazzák az elsajátított ismereteket.

Külön öröm volt számunkra, hogy a megye kórházaiból is érkeztek kollégák a képzésre és a gyakorlati oktatásra. Egyszerre 24 fő vesz részt az oktatásban, négy modulban hat fős csoportok képzése zajlik – mondta el az ápolási igazgató. A tervek szerint egészen május végéig zajlanak ezek a tanfolyamok. Úgy tapasztaltuk, dolgozóink örömmel fogadták ezt a lehetőséget, hasznosnak tartották azt a tudásanyagot, amit elsajátíthattak, s a gyakorlatban azóta is alkalmazni tudják.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Két baleset volt pénteken Szolnokon

Közlekedési balesetek történtek pénteken Szolnok belterületén. Segédmotorral és kerékpárral közlekedők szenvedtek könnyű sérüléseket – számol be honlapján a megyei rendőr-főkapitányság. Egy 25 éves férfi végzett

Tovább »

A magyar hősök emlékünnepe

A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik az életüket áldozták Magyarországért. Karcag Város Önkormányzata képviseletében Gyurcsek

Tovább »