Így köszöntötték Novotny Zoltánt 80. születésnapján a pályatársai – VIDEÓ

D__AS20130913006-1024x704

Novotny Zoltán ma ünnepli 80. születésnapját. A közmédia legendás sportriportere a rádiós pályán töltött eddigi közel 60 aktív évében több mint 20 sportágban, mintegy 250 nemzetközi eseményen, több ezer mérkőzésről, 150-nél is több válogatott meccsen és a többi között 13 olimpiáról és 4 világbajnokságról tudósította a rádióhallgatókat.

Az idei ünnep nem csak kerek évfordulója miatt rendhagyó, pályatársai: Bera Emese, Deák-Horváth Péter, P. Fülöp Gábor, Gulyás László, ifj. Knézy Jenő, Petrovics-Mérei Andrea, Szabó Szilárd, Székely Dávid és Virányi Zsolt videoüzenetben otthonukból köszöntötték a sportriportert.

Novotny Zoltán nevéhez is fűződik az 1963-ban először megszólaló Körkapcsolás, amely önálló műfajjá nőtte ki magát. Kollégái ehhez hasonló módot választottak mostani köszöntésére: kilencen kilenc különböző helyszínről, egyikük a helyi labdarúgópályáról jelentkezett.

A videó ide kattintva érhető el: https://www.facebook.com/392016870930528/videos/2515443368717104/

KÉPGALÉRIA

A közmédia sportriporterének útja a történelem–magyar szakos tanárképzés elvégzése után egyenesen a Magyar Rádióba vezetett, amelyet első és egyetlen munkahelyének tekint. Valamennyi sportágban tudósított és tudósít a mai napig, olyan kevésbé ismert eseményekről is, mint a hajómodellezés versenye. Több sportágat és játékot is kipróbált és aktívan űzött, máig szeret teniszezni és gombfocizni. Pályafutása során számtalan díjjal tüntették ki, legutóbb a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) életműdíját kapta meg (2020).

FOTÓ: Budapest, 2013. szeptember 13. A Prima-díjjal idén kitüntetett, a magyar sajtó kategóriában Prima Primissima Díjra jelölt Novotny Zoltán sportújságíró a Magyar Rádió stúdiójában 2013. szeptember 13-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Bővítik a bölcsődét Abádszalókon

Uniós forrásból, közel 232 millió forint értékben építenek új bölcsődei épületet és szereznek be a működéshez szükséges eszközöket Abádszalókon. Jelenleg Abádszalók városában 23 fős kapacitással

Tovább »

Közösséget építenek

Családi napot szervezett szombaton Szandaszőlősön az Együtt a Szegregátumokban Élőkért Egyesület. Komoly célt tűztek ki maguk elé a Katona József úti szegregátumban élők: együtt szeretnének

Tovább »

Különleges kiállítás nyílt Szolnokon

Az országban elsőként Szolnokon tekintheti meg a nagyközönség a Közlekedéstudományi Egyesület „Közlekedési Kultúra Képekben” szabadtéri vándorplakát kiállítását. A város központjában, a Hild téren felállított plakátokat szeptember 18-24.

Tovább »