Futó záporok, zivatarok jöhetnek

Kép: pannanhalma.network.hu

Kedden a napos időszakokat újra az erősen megnövekvő gomolyfelhők zavarják majd meg, így több tájegységünkön elszórtan ismét kialakulhatnak átmeneti jelleggel futó záporok, zivatarok, egyes zivatarokat esetleg felhőszakadás és apró szemű jég is kísérhet. 

Élénk, erős lesz az északias szél, mely zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. Hajnalban 5-10, délután 16-22 fokot mérhetünk, de a zivatarokat követően visszaesik a hőmérséklet. Tisza-tó: 17 °C.

Egyre kevesebb helyen lehet zápor, zivatar

Szerdán nagy területen csapadékra nem kell számítani, de a Duna vonalában és attól keletre, valamint az Északi-középhegység térségében elszórtan átmeneti jelleggel futó zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Nyugaton, északnyugaton sokat süthet a nap. Az élénk, erős északias szélben 19-24 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön a Dunántúlon lehet felhősebb, keleten naposabb az idő, viszont az ország legnagyobb részén száraz időre van kilátás, csak kevés helyen fordulhat elő időnként gyenge eső, jelentéktelen zápor. A kissé szeles időben 19-24 fokot mérhetünk.

Pénteken és szombaton a napos időt gomolyfelhők zavarhatják meg, de az ország nagyobb részén száraz marad az idő, csupán helyenként alakulhatnak ki átmenetileg futó záporok, esetleg zivatarok. Továbbra is élénk, néhol erős lesz az északias szél. Délutánonként csak 20 fok körüli csúcsértékeket mérhetünk.

idokep.hu

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Újra szól a fűzfa-lantunk

Végre ismét színpadra állhattak a Szolnoki Szigligeti Színház művészei. A koronavírus-járvány idején legfeljebb online előadások keretében, virtuálisan találkozhattak közönségükkel, most azonban könnyed nyári estre várták

Tovább »