Fontos az infokommunikációs akadálymentesítés

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok megyei Egyesületében többségében megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak. Pesti Zoltánné, az egyesület elnöke az M1 Esély című műsorában elmondta, ahol lehetséges ott a telefonos kapcsolattartás folyamatosan működik.

Hozzátette, legtöbben otthontanulás formájában veszik igénybe az elemi rehabilitációs szolgáltatásukat, a mai modern világnak köszönhetően van amit online is oktatni tudnak.

Lukács Ágota, az egyesület egyik alapembere születése óta látássérült. Járvány ideje alatt e-mailen vagy telefonon tartja a kapcsolatot tanítványaival. A hölgy 2017 óta az egyesület elemi rehabilitációs központjában a számítógép és az okostelefon használatát tanítja a tagoknak, ami kihívásokkal teli feladat számára.

Az egyesület elnöke szerint ez az időszak megmutatja azt, hogy mennyire fontos az infokommunikációs akadálymentesítés.

Elmondta, alapvetően home-officeban dolgoznak, de természetesen előfordul olyan, amikor be kell menni papíralapú anyagért, nyomtatni vagy aláírni. Ezeket általában megszervezik, hogy egyszerre ne legyen bent több munkatárs. Kiemelten odafigyelnek az előírt szabályok betartására.

A járvány idején több lett a munkájuk, hiszen keresik őket a települések is, hogy a fogyatékossággal élő tagjaikat tájékoztassák a kialakult helyzetről, és arról, hogy hogyan és hol tudnak segítséget kérni.

hirado.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az imaházból lopott a jászapáti fiatal

A jászsági rendőrök gyanúsítottként kihallgattak egy 25 éves férfit, aki két mikrofont és adománypénzt lopott a jászapáti imaházból.  Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy ismeretlen március

Tovább »