Creative Region – Határtalan fejlődés

reg_nyh_12

A „Creative Region – Határtalan fejlődés” című program keretében május 20-án négy megyei jogú város polgármestere tartott munkacsoport ülést Nyíregyházán, a Városháza dísztermében. Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere, mint házigazda köszöntötte Dr. Papp Lászlót Debrecen, Veres Pált Miskolc, Szalay Ferencet, Szolnok polgármesterét, valamint Strommer Dávidot és Kun Klárát, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, Stratégiai Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságának munkatársait.

A „Creative Region – Határtalan fejlődés” program célja Északkelet-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék) és a határon túli területek egységes gazdasági övezetté fejlesztése.

A találkozó keretében kinyilvánították, hogy ez a régió közös erővel kívánja a pandémiás helyzetben hátrányba került ágazatok, valamint a kkv-ék újraindítását támogatni, a javaslatcsomagok már készülnek. Mindemellett kidolgozzák egy hosszú távú gazdaságfejlesztési stratégiai együttműködés kereteit, egymást erősítve, és elsősorban a helyben lévő erőforrásokra alapozva. A polgármesterek egyetértettek abban, hogy együttműködve a régióban, a rendelkezésre álló forrásokat hatékonyabban tudják felhasználni úgy, hogy annak pozitív hatásai a megyék kisebb településeit és a határon túli területeket is jótékonyan érinthetik.

Fotó: Szarka Lajos fotográfus

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Két baleset volt pénteken Szolnokon

Közlekedési balesetek történtek pénteken Szolnok belterületén. Segédmotorral és kerékpárral közlekedők szenvedtek könnyű sérüléseket – számol be honlapján a megyei rendőr-főkapitányság. Egy 25 éves férfi végzett

Tovább »

A magyar hősök emlékünnepe

A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik az életüket áldozták Magyarországért. Karcag Város Önkormányzata képviseletében Gyurcsek

Tovább »