548 munkahelyet védenek meg a most támogatott cégek + videó

Budapest, 2020. május 20.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a versenyképességi program támogatói okiratainak átadóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. május 20-án. Szijjártó Péter kijelentette, hogy A kormány a munkahelyek védelmét ugyanúgy kötelességnek tekinti, mint a járvány leküzdését. A rendezvényen újabb 3 cégvezetõ vehetett át támogatói okiratot.
MTI/Máthé Zoltán

Pénteken újabb három magyar vállalat vette át a támogatási okiratát – olvasható a külgazdasági és külügyminiszter hivatalos közösségi oldalára felkerült legfrissebb videós bejegyzésben.

Szijjártó Péter a felvételen elmondja, a három magyar vállalkozás összesen 1,5 milliárd forintnyi beruházást hajt végre, mellyel 548 munkahelyet sikerül megvédeni. Az említett cégek ehhez 724 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapnak.

A videón a tárcavezető azt is pontosan részletezi, hogy milyen fejlesztéseket és beruházásokat hajt végre az Abroncs kereskedőház, a kiskunhalasi TÉRVÁZ kft. és a VÁRDA VULKÁN nevű cég.

miniszter hangsúlyozta:

a kormány nem először szembesül azzal a helyzettel, hogy a magyar gazdaságot újra kell indítani. A mostani és a tíz évvel ezelőtti helyzet között azonban jelentős különbség, hogy 2010 után egy legyengült, míg most erős hazai gazdaságnak kell úrrá lennie a nehézségeken – mondta.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy

a világjárvány felforgatta a gazdasági folyamatokat, teljesen új világgazdasági verseny indul. A kormány álláspontja szerint a segélyek eladósodottsághoz és kiszolgáltatottsághoz vezetnek, ezért a magyar gazdaságpolitika fókuszában most is a munkahelyek teremtése és a munkahelyeket létrehozó vállalatok támogatása áll

– fogalmazott a tárcavezető.

A miniszter Facebook-oldalán egyben az első hét mérlegét is megvonta, amely a következő: 7,5 milliárd forintnyi beruházás, 3159 megtartott munkahely és 3,7 milliárd forintnyi vissza nem térítendő állami támogatás.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Két baleset volt pénteken Szolnokon

Közlekedési balesetek történtek pénteken Szolnok belterületén. Segédmotorral és kerékpárral közlekedők szenvedtek könnyű sérüléseket – számol be honlapján a megyei rendőr-főkapitányság. Egy 25 éves férfi végzett

Tovább »

A magyar hősök emlékünnepe

A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik az életüket áldozták Magyarországért. Karcag Város Önkormányzata képviseletében Gyurcsek

Tovább »