Ingyen utaznak az egészségügyi dolgozók

szalayferencvogt (1)

Fontos döntésekről számolt be szerdai videóüzenetében Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Eszerint az orvosok, egészségügyi dolgozók csütörtöktől térítésmentesen vehetik igénybe a tömegközlekedést, csupán fel kell mutatniuk a munkahelyük által kiállított igazolást. Mint hozzátette, minden ellenkező híreszteléssel ellentétben működik a szolnoki egészségügyi alapellátás. A változás csupán annyi, hogy arra kérik a pácienseket, telefonon jelentkezzenek be, s az orvos eldönti, szükséges-e valahová beutalni a beteget.

– Mindez azért fontos, mert orvosainkra és ápolóinkra vigyáznunk kell a mostani időszakban – hangsúlyozta a polgármester, aki azt is lemondta, hogy az Egyesített Szociális Intézményben, ahol több mint 200 idős ember él, mostantól az ápolók, gondozók is benn laknak, hogy véletlenül se vigyék be kívülről a fertőzést.

További fontos információ, hogy jelenleg huszonnégyen vannak házi karanténban a megyeszékhelyen, illetve megkezdődött az önkormányzat által biztosított maszkok szétosztása a lakosság körében. Mint ismeretes, ezekből egy háztartás kettőt kaphat. Napi 1500-2000 maszk készül az önkormányzat megrendelésére, s folyamatosan várják négy telefonszámon az igénylések leadását.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest