Hidegfront hoz esőt és lehülést

Vasárnapra hidegfront érkezik megnövekvő felhőzettel, többfelé esővel, záporokkal, elsősorban délnyugaton zivatarok is kialakulhatnak, majd délután észak felől fokozatosan megszűnik a csapadék, megkezdődik a felhőzet felszakadozása. 

Élénk, olykor erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban 4-14, napközben 14 és 24 fok között alakul a hőmérséklet, délen, délnyugaton lesz a legmelegebb. Tisza-tó: 13 °C.

Hűvösebb napok széllel, de sok napsütéssel

Hétfőn túlnyomóan napos, száraz időben lesz részünk, csak délnyugaton és nyugaton lehetnek helyenként felhősebb körzetek. Élénk, erős lesz az északkeleti szél. Hajnalban északon, északkeleten helyenként gyengén fagyhat. Délután 13-17 fok valószínű.

Kedden is sok napsütésre számíthatunk az ország legnagyobb részén, de napközben délen átmenetileg lehetnek felhősebb időszakok is, viszont említésre méltó csapadék nem várható. Élénk, erős lesz a keleti-északkeleti szél. A hűvös reggelt követően délutánra 14 és 19 fok közé melegedhet a levegő.

Szerdán és csütörtökön is sokat fog sütni a nap, csapadék továbbra sem várható. Élénk, erős marad a keleti-északkeleti szél. A friss hajnalokat követően délutánonként 14-20 fok közötti maximumokat mérhetünk. Pénteken már országszerte 20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet a napos időben.

idokep.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights