Ezt érdemes tudni az idei óvodai beiratkozásról a szolnokiaknak

A kép illusztráció

A veszélyhelyzetre tekintettel az óvodai beiratkozás rendje is módosult. A szolnoki szülők számára legfontosabb tudnivalók következnek.

Ha a szülő nem a lakóhelye szerinti körzetes Szolnok Városi Óvodák Tagintézményébe, hanem egy másik Szolnok Városi Óvodák Tagintézménybe szeretné gyermekét beíratni, akkor ezt a szándékát a Jelentkezési szándéknyilatkozaton elsősorban elektronikus úton (a Szolnok Városi Óvodák honlapján található linken, vagy a titkarsag@szolnokiovodak.t-online.hu e-mail címen), postai úton (Szolnok, Szapáry u. 8.) vagy – különösen indokolt esetben – a Székhelyintézmény (Szolnok, Szapáry u. 8.) előtt kihelyezett gyűjtődobozba elhelyezve jelezheti 2020. április 17-ig. Ez a jelzés nem jelenti a gyermek automatikus felvételét a körzeten kívüli, választott óvodába, a kérésekről a szabad férőhelyek függvényében dönt az óvodavezető.

Azok a szolnoki lakosok, akik gyermeküket NEM a Szolnok Városi Óvodák valamely tagintézményébe kívánják beíratni, a kiválasztott – magán, egyházi, más települési- óvodába 2020. április 2 – április 17. között jelentkezhetnek.

A Szolnok Városi Óvodák 2020. április 21-ig hivatalból felveszi azokat a szolnoki gyermekeket a lakóhelyük szerinti körzetes tagintézménybe, akik vonatkozásában nem érkezett jelzés más óvodától, hogy felvette őket. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására ebben az esetben a gyermek első óvodai nevelési napján kerül sor.

Amennyiben a Szolnok Városi Óvodák a felvételi kötelezettség teljesítése után további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, akkor az óvodának eljuttatott szándéknyilatkozatok alapján a körzetébe nem tartozó gyermekek esetében egyéni beiratkozási beosztást készít, az egyeztetéseket követően 2020. április 30-ig dönt a felvételi kérelmekről, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt és az érintett kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjét.

A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat, az óvodák címlistája, a körzetükhöz tartozó utcajegyzék, valamint a jelentkezési szándéknyilatkozat Szolnok város honlapjáról a www.szolnok.hu, valamint a www.szolnokiovodak.hu címről letölthető 2020. április 2-től.

A beiratkozással kapcsolatban részletes információt kérhetnek az alábbi elérhetőségeken:

+36 20 361 2044; +36 20 336 1183; 06-56/503-471, illetve titkarsag@szolnokiovodak.t-online.hu

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest