Átalakítják Szolnok költségvetését

Kép: lokal.hu

Megkezdődött a város költségvetésének átalakítása Szolnokon – tájékoztatott Szalay Ferenc polgármester pénteki videóüzenetében.

Mint mondta, jövő héten tárgyalnak az alpolgármesterekkel a részletekről, de a cél mindenképpen az, hogy minden szükséges forrást biztosítani tudjon a koronavírus elleni védekezéshez a város önkormányzata. Minden bizonnyal szűkíteni kell a város intézményeinek, cégeinek költségvetését, ám arra ügyelnek, hogy mindenkinek megmaradjon a munkája.A polgármester arról is beszámolt, hogy mostanáig mintegy 3800 maszkot osztottak ki a város lakóinak, de várják a további igénylőket is. Kapnak maszkot a Szolnokon dolgozó taxisok, piacon, üzletekben árusítók, buszsofőrök, óvodák, bölcsődék, szociális intézmények alkalmazottai.

– Óriási köszönet jár azoknak a gondozóknak, akik a szociális intézményekben élőkről gondoskodnak. Ők vállalták, hogy két hetes váltásban beköltöznek az intézményekbe – emelte ki Szalay Ferenc. Ismét felhívta a figyelmet arra, hogy egészségügyi dolgozók (orvosoktól ápolókon kezdve a gyógyszertári dolgozókon át egészen az egészségügyi intézmények műszaki dolgozójáig) immár ingyen utaznak a tömegközlekedési eszközökön, csupán egy igazolás szükséges a munkáltatótól. Az esetleg már megvásárolt bérletek visszaválthatók.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest