Több belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét befolyásolja a hétvégi, vasárnapi óraátállítás – hívja fel a figyelmet a MÁV.

Március 29-én, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét befolyásolja – hívja fel a figyelmet közleményében a MÁV.

A társaság azt írta, hogy az óraigazítás hajnalánazok a belföldi vonatok, amelyek 2 óra előtt indulnak, már a nyári időszámításnak megfelelően, ezért 60 perccel később érkeznek az óraigazítás utáni állomásra.Az eredetileg kettő és három óra között induló belföldi személyszállító vonatokat pedig három órakor indítják el. A belföldi járatokat érintő részletes információkat itt tudja megnézni.

A jelenleg csak belföldön közlekedő Dacia nemzetközi vonat Lőkösházáról már a nyári időszámítás szerint 3 órakor indul a Keleti pályaudvarra. Körülbelül 60 perccel később érkezik meg Budapestre vasárnap délelőtt Münchenből a 463-as számú, Kálmán Imre EuroNight vonat. A Keleti pályaudvarról, március 28-án 20:40-kor induló, 462-es számú Kálmán Imre EuroNight Münchenbe – az eredeti menetrendhez képest – körülbelül 60 perccel később érkezik meg.

Origo