A szolnoki kórházak alapítványaihoz igen komoly felajánlások érkeztek az elmúlt napokban Szalay Ferenc polgármester felhívására. Felemelő példája ez a szolnokiak szolidaritásának, amely közösséget képes kovácsolni a legnagyobb bajban, így a koronavírus járvány közepette is.

Amint azt már hírül adtuk, a város önkormányzatának 10 millió forintos felajánlásához Dr. Nyerges Zsolt, Szolnok díszpolgára csatlakozott elsőként, azóta pedig több szolnoki, vagy ide kötődő cégvezető, gazdasági szakember döntött úgy, hogy segíti védekezési pluszfeladataiban a két szolnoki kórházat.

A MÁV Kórház és a Hetényi Géza Kórház alapítványai összesen ötmillió forintot kaptak a Böjtös-Bau Kft-től. Mint azt Nagy Róbert, a cég vezetője elmondta, számára hősök az egészségügyben dolgozók.

– Ők azok az emberek, akik nem húzódhatnak vissza biztonságos otthonukba, nem vonhatják ki magukat a betegekkel való találkozás alól. Megérdemlik, hogy odafigyeljünk rájuk, s ezúttal mi segítsük őket. Ezért is döntött cégünk a két alapítvány megsegítése mellett.

Tiszteletre méltó Dunai Zoltánnak, a Stadler Magyarország ügyvezető igazgatójának felajánlása, aki magánszemélyként másfél millió forintot adott a MÁV Kórháznak, a Hetényinek, illetve a Szolnok Segít Programnak. Cégein keresztül pedig további 3 millió forinttal toldotta meg ezt az összeget.

Szalay Ferenc szerint nagyszerű, hogy a város életében meghatározó építőipari, gazdasági szereplők fontosnak tartják az egészségügy támogatását ebben a járványhelyzetben.

– A felhívásomra többen azonnal a számítógép elé ültek, s utaltak a segítőknek – mondta a polgármester. – Eddig bő egy nap alatt a Hetényinek csak a nagyobb felajánlásokból 14 millió forint gyűlt össze, a MÁV Kórház alapítványa 8 millió forinttal gazdagodott, míg a Szolnok Segít Program 4,2 millió forintot gyűjtött eddig össze. Pontosan tudjuk, hogy a már említett üzletembereken túl még sokan utaltak lehetőségeik szerint kisebb, illetve nagyobb összeget, nekik is hála és köszönet! Minden forint az mutatja, hogy Szolnok egy valódi közösség, s számíthatunk egymásra. Ez pedig mindennél többet ér!