Teljes körű modernizálás várható egy tiszafüredi iskolában

A felújítandó épület nettó alapterülete közel 2170 négyzetméter, melynek kivitelezését az Ollári Építőipari Kft. végzi – írja a magyarepitok.hu.

Kívül és belül is megújul a Kossuth Lajos Gimnázium Kossuth Lajos Általános Iskolája Tiszafüreden. Az infrastrukturális fejlesztés az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretén belül valósul meg – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A felújítandó épület nettó alapterülete közel 2170 négyzetméter, melynek kivitelezési munkálatait az Ollári Építőipari Kft. végzi több mint 340 millió forint európai uniós támogatásból.

A modernizálás során megóvják az ott élő denevér kolóniát

A beruházásban az épület lapostetős része hő és vízszigetelést kap, a magastető pedig a héjazat cserével újul meg úgy, hogy az itt élő denevér kolóniára és a faanyagvédelmi szakértő előírásaira nagy figyelmet fordítanak.

Mindemellett az udvar felőli terasz teljes külső határoló szerkezetét átépítik, valamint a külső homlokzat teljes felújítása, javítása és színezése is megvalósul 2000 négyzetméteren.

A közbeszerzési adatokból az is kiderült, hogy a létesítmény teljes külső és belső akadálymentesítésen fog átesni, ami magába foglalja az akadálymentes parkoló, a mosdók, a lift és egy főbejárati rámpa kiépítését is.

Több szigetelési feladat is megoldásra vár

A belső és külső fa nyílászárók cseréje mellett a padlásfödém is hőszigetelésre szorul. Ezek után megvalósul a belső padlók és faburkolatok egy részének cseréje és a fal, valamint a mennyezet újrafestése is.

Egyebek mellett a kivitelező cég feladata lesz:

  • a teljes vezetékhálózat cseréje,
  • a világítás és a központi fűtéshálózat korszerűsítése,
  • a tűzjelző és videó rendszer létrehozása a teljes épületben,
  • a földgázellátás megvalósítása a meglévő hálózatról az új kazánokig, új mérőhellyel,
  • valamint az informatikai hálózat kiépítése is.

A beruházás magába foglalja egy természettudományi labor munkaállomásainak kialakítását is, melynek munkaállomásain víz és szennyvízszerelési feladatai is lesznek a vállalatnak.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights