Támogat és csatlakozásra szólít Szolnok díszpolgára

Szalay Ferenc ma délutáni felhívására, melyben a szolnoki kórházak védekezési munkálataihoz kért támogatást, gyorsan elért többekhez. Szinte azonnal reagált a kérésre dr. Nyerges Zsolt, a megyeszékhely díszpolgára – olvasható Szolnok város hivatalos oldalán.

A város vezetője azt kérte videóüzenetében a szolnokiaktól, vállalkozóktól, hogy adományaikkal segítsék a Hetényi Géza Kórház és a MÁV Kórház alapítványait, ezzel is támogatva a koronavírus-járvány elleni helyi küzdelmet. A város első lépésként tízmillió forinttal segítette a Hetényi Géza Kórházat.

A polgármester felhívásához rövid időn belül csatlakozott a megyeszékhely díszpolgára, dr. Nyerges Zsolt nagyvállalkozó. Az üzletember elmondta, hogy családi kötődés és egyben a tenni akarás is a támogatásra ösztönözte.

– Szüleim orvosként dolgoztak, így pontosan tudom, mennyire sokat jelent az embereknek az egészségügyben dolgozók munkája. Miattuk, értük is támogatom tízmillió forinttal a Hetényi Géza Kórház alapítványát.

Dr. Nyerges Zsolt szerint jó lenne, ha sokan csatlakoznának Szalay Ferenc polgármester kezdeményezéshez, mivel ez nem csupán a közösség erejét mutatja meg, hanem egy valódi veszélyhelyzet idején erősíti meg az összefogást, az abba vetett hitet.

– Szeretném felhívni ismerőseim, barátaim figyelmét, hogy itt az esély: ki-ki lehetőségei szerint segítse a kórházakat, az orvosokat, egészségügyi dolgozókat adományával. A kormány keményen dolgozik a szakemberekkel, valamint az önkormányzatokkal együtt a járvány megállításán, ám nem várhatunk mindig az ő segítségükre, mi is tegyük meg azt, ami módunkban áll. Az orvosoknak, ápolóknak egészségesnek kell maradniuk, erre kell a támogatásunk – tette hozzá dr. Nyerges Zsolt.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights