Pozitív értéket mutatott a szonda

Rendőrök ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost Tiszaföldvár belterületén 2020. március 22-én 8 óra 25 perc körül.

A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a jogsértőt előállították a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságra. A járőrök elvették a helyszínen a jogsértő vezetői engedélyét.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Felhívjuk a figyelmet, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetőjének, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrésére. A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva vesznek részt a közúti közlekedésben.

police.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights