Megrongálta egy betörő a debreceni Nagytemplom úrasztalát

Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni református Nagytemplom úrasztalát, amelyet hétfő este megrongált egy betörő. A helyszínre elsőként érkező lelkipásztor, majd a kiérkező rendőr azt látta, hogy az úrasztalánál imádkozik és a bibliából olvas egy 30 év körüli férfi, aki amikor észlelte, hogy már nincs egyedül, ingerülten rongálni kezdte a Nagytemplom berendezését.

Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Nagytemplom megrongált úrasztalát

Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Református Nagytemplom úrasztalát, amelyet megrongált egy betörő – közölte az egyházközség kommunikációs referensel.

Lucski Zsófia közleményében emlékeztet rá, hogy hétfő este egy 30 éves férfi betört a Nagytemplomba.

A helyszínre elsőként érkező lelkipásztor, majd a rendőr azt látta, hogy az úrasztalánál imádkozik és a bibliából olvas a betörő, aki amikor észlelte, hogy már nincs egyedül, ingerülten rongálni kezdte a Nagytemplom berendezését.

Mivel a Református Nagytemplom műemlék épület, az úrasztala és az egyik megsérült ajtó javításához restaurátor, asztalos, rézműves és lakatos munkáját is igénybe kell venni. A biztosító megkezdte a károk felmérését.

Mindent megtesznek azért, hogy április 5-én a 10 órakor kezdődő virágvasárnapi istentisztelet online közvetítésében semmilyen fennakadást ne okozzon a hétfői rongálás – írták az egyházközség közleményében.

hirado.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az imaházból lopott a jászapáti fiatal

A jászsági rendőrök gyanúsítottként kihallgattak egy 25 éves férfit, aki két mikrofont és adománypénzt lopott a jászapáti imaházból.  Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy ismeretlen március

Tovább »