Igyekeznek minden segítséget megadni a tiszaszentimreieknek

32916837126_f609e25a20_b

A koronavírus-járvány miatt több intézkedést is bevezetett Tiszaszentimre önkormányzata. Koczúrné Tóth Ibolya tájékoztatása szerint, igyekeznek mindenkinek segítséget nyújtani a nehéz időszakban.

A településvezető is kéri idős lakosait az otthonmaradásra, amennyiben segítségre van szükségük bevásárláshoz vagy gyógyszereik kiváltásához, azt a szórólapokon vagy a település Facebook oldalán közzétett elérhetőségen kérhetik. Az önkéntesek állhatatos munkájáért ezúton is köszönetét fejezi ki.

– A települési önkormányzatok szociális feladatainak támogatása jogcímen 2020-ban 17 millió 829 ezer Ft-ot kaptunk. Ebből az összegből 12 millió Ft-ot lakásfenntartásra fordítunk. Biztosítjuk a köztemetéseket, temetési segélyeket, a tanyagondnoki szolgáltatás támogatással nem fedezett kiadásait. Rendkívüli települési támogatásra közel 4 millió Ft marad – tájékoztatott. Hozzátette, hogy ez az összeg várhatóan kevésnek fog bizonyulni, így a költségekben átcsoportosításra lesz majd szükség.

Közölte továbbá azt is, hogy a veszélyhelyzet idején sem képviselő-testületi-, sem bizottsági üléseket nem hívnak össze. Valamennyi hatáskört és az azzal járó felelősséget a polgármester fogja gyakorolni, de minden döntése előtt elektronikus úton egyeztet a testületi és bizottsági tagokkal. Hozzátette azt is, hogy április 1-től a tiszteletdíjak kifizetését is felfüggesztik, amíg nem lesznek újra ülések. Az így felszabaduló összegeket rendkívüli önkormányzati támogatásra fogják átcsoportosítani. Az önkormányzat ebben az évben önerős pályázatra nem fog benyújtani támogatási kérelmet, az erre szánt forrásokat is átcsoportosítják.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest