Hivatalos: elmarad a labdarúgó-Európa-bajnokság a koronavírus miatt

Illusztráció. (Kép: hirtv.hu)

Az Európai Labdarúgó-szövetség által összehívott videokonferencián abban egyeztek meg a nemzeti szövetségek, a top bajnokságok és a klubok képviselői, hogy a nyári Európa-bajnokságot egy évvel elhalasztják, jelentette be hivatalosan az UEFA. A koronavírus-járvány miatt a Bajnokok Ligája-döntőt június 27-én, az Európa-liga-finálét pedig június 24-én rendezik.

A kedd délutáni megbeszélést az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin irányította a szervezet vezetőségével egyetemben. A videokonferencián részt vett mind az 55 európai tagszövetség, valamint az Európai Klub Szövetség is, amely majdnem 250 labdarúgó klubot képvisel a top bajnokságok egyesületeit is magában foglalva.

A tárgyalások után abban állapodtak meg a felek, hogy az eredetileg 2020. június 12. és július 12. közé eső kontinensviadalt 2021. június 11. és július 11. között rendezik meg.  

halasztással a koronavírus miatt szünetelő bajnokságokat így be lehet fejezni majd a nyáron.

Az UEFA keddi videokonferenciáján a vezetők úgy döntöttek, hogy a koronavírus-járvány miatt a Bajnokok Ligája-döntőt június 27-én, az Európa-liga-finálét pedig június 24-én rendezik.  

A Nemzetek Ligája és az U21-es Európa-bajnokság küzdelmeit is 2021 nyarára tették át a fenti intézkedéssel egyetemben.

Az UEFA-nál jelenleg több mint 400 ember dolgozik az idei Eb-vel kapcsolatos projekteken, most az ő további sorsuk kérdésessé vált a következő 12 hónapra a szervezetnél.

Először a norvég szövetség közölte a hírt, amelyet később az UEFA is megerősített.

Origo.hu

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Mártír megemlékezés Karcag on

A Karcagi Izraelita Hitközség vezetősége nevében a temetőben tartott mártír megemlékezésen Csillag Barnabás elnök köszöntötte Deutsch László főrabbit, Szilágyi Gábor kántort, F. Kovács Sándor országgyűlési

Tovább »

Százhússzal ment Szolnokon

Hét óra alatt 100 sebességtúllépést rögzítettek Szolnokon. A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai sebességellenőrzést végeztek Szolnok belterületén 2020. július 4-én. A rendőrök hét óra alatt bemértek 100

Tovább »