Elhunyt dr. Koncz József

Koncz József

Életének 87. évében elhunyt dr. Koncz József, Szolnok elismert egészségügyi szakembere, a bölcsődei ellátás „atyja”. Ő alapította a Magyar Bölcsődék Egyesületét és a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetét, a bölcsődei ellátás elkötelezett, fáradhatatlan szakembere volt.

A főorvos negyvenöt esztendőt töltött Szolnok város szolgálatában. Szakorvosi végzettségének megszerzését követően 1962-től a városi tanács egészségügyi osztálya osztályvezető főorvosi feladatainak ellátására kapott megbízást. Nevéhez fűződik többek között a felnőtt háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi körzetek kialakítása, az iskolaegészségügyi-, az üzemegészségügyi ellátás és a védőnői hálózat megszervezése, az egyesített szociális intézmény létrehozása.

1980. január 1-jétől nyugdíjba vonulásáig vezette a Bölcsődei Igazgatóságot, amely három megyére kiterjedően látta el a gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások módszertani feladatait. Az általa kidolgozott rendszert vették át később országszerte a bölcsődék. Dr. Koncz József érdeme az is, hogy minden év április 21-én sor van a Bölcsődék Napja, hiszen évekkel ezelőtt ő kezdeményezte ennek az országos „ünneppé” nyilvánítását.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Száraz fű égett Tiszabőn

Száraz fű égett ezerötszáz négyzetméternyi területen kedd délután Tiszabőn, a Gorkij úton – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A lángok egy melléképületet veszélyeztettek. A kunhegyesi

Tovább »