A megyei közgyűlés soros ülése előtt ünnepélyesen átadták pénteken a Megyeháza felújított Nagykun és Jász termét február 14-én.

Az avató ünnepségen dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott elmondta: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a megyei önkormányzattal és a Szolnoki Szakképzési Centrummal szoros együttműködésben álmodta meg a muzeális jellegű felújítást. A tervezéstől a kivitelezésig jászok, kunok és szolnokiak dolgoztak együtt az új küllemen. Az összefogás eredménye pedig majd a megye polgárainak javát szolgálja, megőrizve az utókornak a történelmi hagyományokat – közölte.

Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke szintén együttműködést hangsúlyozta, majd elmondta: a jászkun identitás megéléséhez minden lépés közelebb visz ahhoz, hogy összekovácsolja a megyét és ezzel együtt a benne élőket. A megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a hagyományaink megélésével fontos üzenetet közvetítünk az utókor számára.

A termek megtekintésekor Szalay Ferenc polgármester is köszönetet mondott a megyeszékhely ékességének számító termek megújulásáért, és örömét fejezte ki a hármas egység tovább erősödéséért, amely a jász, a kun és a szolnoki polgárok között tapasztalható.

Tekintse meg képgalériánkat Facebook oldalunkon!