Meghosszabbította a rezsiutalványok beváltási határidejét a kormány. Az eredeti, március 31-ei dátum helyett így május 31-ig lehet kifizetni az áram- és gázszámlát, erre az érintett állami szolgáltató társaságok (Magyar Posta, Nemzeti Közművek) felkészülnek. A kormány az Idősügyi Tanács kérésére hosszabbította meg két hónappal a határidőt – közölte az M1 Híradója.

A nyugdíjasok eddig a rezsiutalványok mintegy 92 százalékát használták fel, 20,5 milliárd forint értékben. Tízből kilenc utalványt a Magyar Postán váltották be, míg a fennmaradó részt közvetlenül a szolgáltatóknál használták fel – olvasható a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Sajtó és Kommunikációs Főosztályának közleményében.

A kormány 2019-ben megbecsülése jeleként nyújtotta a 9 ezer forintos rezsiutalványt a nyugdíjasoknak, amit a gazdaság jó teljesítménye tett lehetővé. A rezsiutalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni: postai csekk befizetéséhez vagy közvetlenül a szolgáltató ügyfélszolgálatán lehet átadni.

A befizetésnél az utalványokon szereplő összeget kiegészíteni csak készpénzzel lehet, bankkártyával nem. Az utalvány készpénzre nem váltható. A rezsiutalványokról érdeklődni továbbra is a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet.

hirado.hu