Mától autóúton utazhatunk a fővárosig

Fotó: Csabai István

Átadták a forgalomnak az M4-es autóút Üllő és Albertirsa közötti 30 kilométeres szakaszát pénteken.

A kétszer kétsávos út nettó 52 milliárd forintból készült el – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az Üllőn rendezett ünnepségen.

Mosóczi László hozzátette: a kormány szakpolitikai intézkedéseinek fő célja, hogy a megyei jogú városok és a kiemelt gazdasági területek kétszer kétsávos utakkal kapcsolódhassanak a gyorsforgalmi úthálózatba, az autópályák és autóutak elvezessenek az országhatárig.

Az M4-es autóút fejlesztése mindkét kiemelt cél megvalósítását elősegíti, beköti a gyorsforgalmi hálózatba Szolnokot, és újabb magas színvonalú közúti összeköttetést létesít Erdély, Románia felé – fűzte hozzá az államtitkár.

– Történelmi nap ez számunkra, hiszen mától autóúton utazhatunk Budapestig. Több évtizedes vágyunk vált valóra, ezúton is köszönet a kormányzatnak. Nincs messze a következő szakasz átadása, majd az elkerülő elkészülte sem! Szolnok előtt nagyszerű jövő áll, ebben pedig az M4-esnek kulcsszerepe lesz! – emelte ki az ünnepségen résztvevő Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Az M4-es autóút mostantól az M0-s körgyűrűtől egészen Ceglédig használható, a közel 45 kilométeres közúti kapcsolat összesen 72,5 milliárd forintból valósult meg. Az M4-es további szakaszai legalább előkészítés alatt állnak és a kivitelezési munkálatok is egyszerre több helyen folynak. Idén nyáron több mint 11 kilométeren átadják az Abonyig tartó folytatást, 2022-ig főként hidak, köztük egy új Tisza- és egy Zagyva-híd építésével zajlik a Szolnok elérését biztosító Abony-Törökszentmiklós szakasz fejlesztése.

Ezzel nagyot lép előre a térség a közlekedési problémák enyhítése terén. Hiszen az átmenő forgalmat képes lesz levezetni a város körül kialakuló körgyűrű, mely érezhetően sokat jelent majd.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Továbbra is várják az ifjú alkotók munkáit

A koronavírus-járvány miatt szeptember 30-ig lehet benyújtani az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának pályaműveit – írja a jasz.katasztrofavedelem.hu Az alkotásokat változatlanul személyesen, postai úton vagy

Tovább »

Gólzáporos mérkőzésen nyert a Szolnok

A Szolnok gólzáporos mérkőzésen 17-12-es győzelmet aratott a Miskolc együttese felett csütörtökön a férfi vízilabda Magyar Kupa harmadik fordulójában, a Margitszigeten. A sorozat első és második körös

Tovább »

Nem adta meg az elsőbbséget

Egy újszászi lakos közlekedett személygépkocsival Jászboldogháza belterületén 2020. augusztus 5-én 11 óra körül. A sofőr haladása során egy kereszteződésben balra kívánt kanyarodni, azonban  az „Elsőbbségadás

Tovább »

Augusztusi kánikula

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből említésre méltó csapadék nem várható, legfeljebb az esti órákban fordulhat elő délkeleten néhol egy-egy gyenge futó zápor.  Az

Tovább »