Némiképp csökken az influenzaszerű megbetegedések száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Az elmúlt héten 1152-en fordultak orvoshoz ilyen jellegű tünetekkel 2020 hetedik hetében. Kevesebben, mint az azt megelőző héten, amikor 1198 volt a betegek száma – tájékoztatott a megyei kormányhivatal.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint a betegek többsége a fiatalabb korosztályok közül kerül ki. Mintegy 28 százalékuk 15 éven aluli, 39 százalékuk 15-34 év közötti, 24 százalékuk 35-59 év közötti és 9 százalékuk 60 éven felüli.

Az influenzaszerű megbetegedések magas száma miatt megyénkben jelenleg az alábbi fekvőbeteg-ellátó intézményekben látogatási tilalom van érvényben: Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban február 4-től visszavonásig valamennyi osztályra kiterjedően, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben  január 31-től visszavonásig valamennyi osztályra kiterjedően és Kátai Gábor Kórházban február 5-től visszavonásig a Csecsemő- és Gyermekosztályon.