Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által meghirdetett bűnmegelőzési ötletpályázatra „Példaként a PÉLDAKÉP” címmel nyújtott be pályázatot, amelynek megvalósítási időszaka csaknem 10 hónapot ölel fel Tiszabő településen.

A projekt célja, hogy különféle alternatívák megismertetésével mutasson utat a szabadidő hasznos eltöltéséhez, a zene, a tánc, a festészet közösségépítő erejét kihasználva megcélozza a fiatalok kompetenciájának fejlesztését, felelősségtudatának erősítését.

A programsorozat nyitórendezvényét 2020. február 19-én a Tiszabői Általános Iskolában rendezték meg, ahol dr. Hatala József, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnökének köszöntőjét dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének beszéde követte. A jelenlévők az elhangzó tájékoztatókon keresztül betekintést nyerhettek a megvalósuló programelemek részleteibe.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Gratzer-Sövényházy Edit rendőr ezredes, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács főosztályvezetője, Németh Ágnes rendőr ezredes, az ORFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője, Lánczi Ferenc, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület képviselője és Hollósi Géza, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány helyettes vezetője is.

A megnyitó az iskolában működő együttes színvonalas előadásával zárult, de rögtön kezdetét vette az első, diákokat megcélzó program – a szolnoki KÉPESVAGY munkatársainak segítségével -, a mozaikképes csapatépítő. Az instruktorok által vezényelt élményfestés végére megszületett az összehangolt csapatmunka eredménye: a példa KÉP.

infoKarcag