A rendőrök három perc alatt három ittas gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból Szolnok belterületén – írja a police.hu.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai finn módszeres ellenőrzést végeztek 2020. február 24-én a reggeli órákban Szolnok belterületén. A módszer lényege alapján a közúti kontroll csak a járművezető ittasságára korlátozódott. A rendőrök három perc alatt három olyan gépjárművezetőt ellenőriztek, akik esetében az alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

A sofőrök vezetői engedélyét a helyszínen elvették, és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt indult ellenük eljárás.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában! Soha ne üljön ittasan a volán mögé! A reggeli időszakban is kellően megfontoltan induljon el, ha előző nap este alkoholt fogyasztott!     

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére!