Egy napon négy kerékpáros baleset

Kép: police.hu

Egy napon, négy balesetben négy kerékpáros sérült Jász-Nagykun-Szolnok megyében – írja a police.hu

Kép: police.hu

Az eddigi enyhe tél okán igen sokan továbbra is kerékpárral közlekednek a közutakon. Jász-Nagykun-Szolnok megye illetékességi területén az elmúlt napon négy balesetben is részesek voltak kerékpárosok.

Egy helyi lakos elektromos kerékpárral közlekedett Karcag belterületén, és balra kanyarodása során nem biztosított elsőbbséget a vele szemből közlekedő, egyenesen továbbhaladó személygépjárműnek, amivel összeütközött. A baleset során – az elsődleges orvosi vélemény alapján – a kerékpáros könnyű sérülést szenvedett.

Kép: police.hu

Fegyverneken nem biztosított elsőbbséget balra kanyarodása közben egy kerékpáros nő az őt előző gépkocsinak, amivel összeütközött. Az elsődleges orvosi vélemény alapján a nő súlyos sérülést szenvedett.  

Egy 32 éves férfi Tiszaföldvár belterületén úgy közlekedett kerékpárral, hogy annak első vázán egy 25 éves nőt szállított. A férfi azonban elvesztette uralmát a jármű felett és elestek. Az ellenőrzés során a rendőrök a biciklissel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A baleset során – az elsődleges orvosi vélemény alapján – a férfi könnyű sérülést szenvedett, a nő nem sérült meg.

Egy helyi lakos kerékpárral közlekedett Jászapáti belterületén, ahol nekiütközött egy várakozó személygépkocsi nyitott ajtajának. Az ütközés következtében – az elsődleges orvosi vélemény alapján – a kerékpáros könnyű sérülést szenvedett.  

Kép: police.hu

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy tartsák be a KRESZ szabályokat, hiszen azok a kerékpárral közlekedőkre is vonatkoznak! Forgalmi helyzetekben –ahol kötelezettségük van– biztosítsanak elsőbbséget, balra kanyarodás megkezdése előtt legyenek mindig kellően körültekintőek! A kerékpáron 16. életévét betöltött személy a kerékpár pótülésén, és csak 10 évnél nem idősebb utast szállíthat. Fontos, hogy a kerékpárosok tartsanak megfelelő oldaltávolságot, ha parkoló gépkocsi mellett haladnak el, hiszen ha a jármű vezetője figyelmetlen, és kinyitja a gépkocsi ajtaját vagy körültekintés nélkül indul el, könnyen megtörténhet az ütközés.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest