Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc,Szolnok polgármestere köszöntötte szerdán dr. Nagyné Varga Ilonát, a JNSz Megye Esély Szociális Közalapítványa igazgatóját, a Városi Civil Tanács elnökét és Turi Lászlót, az Életjel Mentőkutyás Kutatóegység vezetőjét.

Mint ismeretes, példaértékű értékteremtő tevékenységükért az országban elsőként megkapták az újonnan alapított Értékteremtő Közösségekért-díjat a közelmúltban. 

A díj létrehozásával a civil szférához köthető, valamely adott szakterületen végzett kiemelkedő teljesítményt, kimagasló szakmai tudást és munkásságot, illetve valamely nagyszabású megvalósítást, a társadalmi értéket teremtő és megőrző munkásságot, az alkotói tevékenységet, példajellegű életművet kívánták jutalmazni.

Nagyné Varga Ilona a civil szervezetek értékteremtő és értékmegőrző tevékenységét támogató húszéves munkája elismeréseként, az Életjel Mentőkutyás Kutatóegység példaértékű értékteremtő tevékenysége, valamint magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként kapta meg a díjat.