Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő Karcagon

Kép: infoKarcag

Negyedik alkalommal került megrendezésre Karcagon, a 2019/2020. tanév Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntője február 20-23 között a Városi Sportcsarnokban, ahova az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők.

Az eseményen az I-VI. korcsoport A és B kategóriás versenyzői egyéniben és csapatban mérték össze tudásukat, valamint az amatőr és az igazolt versenyzők külön kategóriában versenyeztek, hogy a küzdelem végén, a legjobbak szerezhessék meg a „Magyarország diákolimpia bajnoka” címet.

Mint Szepesi Tibortól a rendezvény szervezőjétől megtudtuk, mindenhonnan csakis a megyei első helyezett érkezhet az országos döntőre, amely azt jelenti, hogy az összes megye és Budapest is képviseltette magát a versenyen. Az első napon a középiskolás versenyzők, egyéni versenyszámokban mérték össze tudásukat, a második napon a felső tagozatos III-IV.korcsoportos versenyzők versenyeztek, a szombati napon az általános iskolák csapatai mértettek meg fiú és leány kategóriában, míg a vasárnapi napon a legkisebbek az 1-2., illetve a 3-4. osztályosok versenyére került sor. Összeségében a verseny négy napja alatt, közel négyszáz versenyző fordult meg a megmérettetés helyszínén.

Szabó István a Jász-Nagykun-Szolnok-Megyei Diáksport Tanács elnöke elmondta, hogy a megyében 40 ezer fiatal sportolásáról gondoskodik a Magyar Diák Sportszövetség. Ezen a versenyen az ország legtehetségesebb fiataljai mérik össze a tudásukat. Karcagnak az asztaliteniszben komoly múltja van. Saját maga szervezte asztalitenisz sportját, amelyben mind a mai napig kiváló sikereket ér el. A törekvés az, hogy a fiatalok a tanulás mellett, minél több időt fordítsanak a sportra, mert ahogyan a mondás is tartja: „Ép testben, ép lélek”-mondta el Szabó István a Jász-Nagykun-Szolnok-Megyei Diáksport Tanács elnöke.

Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke arról szólt, hogy kiemelt jelentőséggel bír, hogy Karcag immáron negyedik alkalommal rendezi meg az országos döntőt.

-A sport az kiemelten fontos, hiszen a fiatalságot a kitartásra, az erkölcsi-és testi nevelésre tanítja, ami azt gondolom, hogy talán egy kicsit kikopott az értékeink közül az elmúlt időszakban. Ebből kifolyólag kiemelt jelentőséggel bír az, hogy Karcag otthont adhatott egy ilyen rendezvénynek, amely által értékkel gazdagodik maga a település is, ami hozzájárul ahhoz, hogy az itteni fiataloknak, akár a fiatalok közösségének országos szinten is, jó példával járjon elő-fogalmazta meg Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke.

Az alelnök továbbá azt is elmondta, hogy nagyon fontos feladat elé állítja a digitális világ fejlődése a szakembereket és az edzőket a tekintetben, hogy megnyerjék maguknak a fiatalokat, hogy élethosszig sportoljanak és megtalálják maguknak azt a sportbéli tevékenységformát, amely hozzájuk a legközelebb áll, hiszen a sportban elért szép eredmények nemcsak, hogy motiválják őket a folytatáshoz, hanem számos élménnyel gazdagítja életüket és eggyé, egy akarattá formálja őket.

Dr. Molnár László a Magyar Diáksport Szövetség stratégiai igazgatója elmondta, hogy a mai nap egyik legfontosabb üzenete, hogy sportolni kell élethosszig. Szót ejtett arról is, hogy a fiatalok sportba történő bevonás a socialmedia területén is bővül majd, ezáltal minél inkább felhívva figyelmüket a sport és az egészséges életmód fontosságára.

A megnyitót követően együttes ünnepélyes eskütételre került sor, amely után kezdetét vette a megmérettetés.

infoKarcag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest