Mint minden esztendőben, idén is külön ünnepségen köszöntötte Szolnok  önkormányzata a diákolimpiai bajnokokat. A rendezvénynek a Széchenyi Körúti Általános Iskola adott otthont kedden, ahol 113 fiatal eredményeit ismerték el. A sportolóknak és felkészítőknek Szalay Ferenc polgármester, Győrfi Mihály alpolgármester és Tasnádi Zoltán, az önkormányzat Sport, Turisztikai és Civil Kapcsolatok Bizottságának elnöke gratulált.

A város nélkülözhetetlennek tartja a sport szerepét az egészségmegőrzésben, a fiatalok erkölcsi-fizikai nevelésében. Nagy hangsúlyt kell fektetni a gyermek- és ifjúsági korosztály testi nevelésére, hisz a sport valamennyi területét a megfelelő iskolai testneveléssel, diáksporttal lehet jól megalapozni. Ennek kiteljesedése a nemzetközi viadalokon, a diákolimpiákon történik meg. Ezen alapvető értékek elismeréseként Szolnok önkormányzata külön köszönti a díjazottakat, és valamennyi kiemelkedő eredményt elért sportolót, sportszakembert.

– Rengeteg áldozatot, munkát és lemondást követelt a győzelem elérése az itt ülő fiatalok életének minden területén. Lelkesen és kitartóan követik vágyaikat, eredményeik őket igazolják. Ám nem csupán a versenyszerűen sportoló diákok számára fontos a rendszeres mozgás, hanem minden fiatalnak. Ezt támogatja a mindennapos testnevelés és az intézményfejlesztés – mondta Szalay Ferenc polgármester

Az ünnepségen összesen 113 fő díjazottat és felkészítőiket köszöntötték. A középiskolák bajnokai 50 fővel képviseltették magukat, az alábbi iskolákból:  SZSZC Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziuma, Verseghy Ferenc Gimnázium, Varga Katalin Gimnázium, Szolnoki Széchenyi István Gimnázium, SZSZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, SZSZC Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, SZSZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája.

Az általános iskolák bajnokai 32 fővel képviseltették magukat, az alábbi iskolákból: Szegő Gábor Általános Iskola, Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, Szent-Györgyi Albert Általános Iskola, Fiumei úti Általános Iskola, II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

A Szandaszőlős Diáksportjáért Alapítvány Krajcs Gábor Emlékére az idei évben létrehozta a Diáksportért Díj Krajcs Gábor emlékére díjat, amely kiemeli és támogatja a szolnoki, és ezen belül a szandaszőlősi fiatalok sportútját, sportcéljainak elérését támogató edzőket és nevelőket. Az elismerést első alkalommal Gönczöl Ferenc kapta, akinek egyik első tanítványa volt a futballért gyerekként és felnőttként szintén sok áldozatot hozó, fiatalon elhunyt Krajcs Gábor.