Sűrű év áll a tiszafüredi néptánciskola mögött

DSC_0951

Táborok, táncházak, belföldi és külföldi fellépések jellemezték többek között a Tisza-tavi Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosainak tavalyi évét. Mindezek mellett intézményi és tanfelügyeleti ellenőrzéseken is jó értékelést kaptak.

Árvai Zsigmond a Tisza-tavi Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

Összeségében sikeres év áll a tiszafüredi székhelyű, de Kunhegyesen, Abádszalókon és Tomajmonostorán is működő iskolának. Az elmúlt esztendőben sem maradtak el a hagyományos programok és a Tisza-tavi Folkfesztivál immár két naposra növekedett.

Árvai Zsigmond intézményvezető elmondta, több sikeres pályázatukat is pozitívan bírálták el, melyek a támogatásokkal együtt hozzájárultak a folkfesztivál és a népművészeti táborok színvonalának emeléséhez. A két napos gálán a jászságból és Lengyelországból is érkeztek fellépők, emellett számtalan program is várta az érdeklődőket.

A nyári tábort Abádszalókon szervezték, ahol a gyöngyöshalászi néptáncosokkal közösen táborozhattak az iskola növendékei. A táborokban elismert hazai vendégoktatóktól tanulhattak a táncosok, új barátságok születtek. A szakmai program mellett strandoltak és múzeum- és sulyomcsoki műhelylátogatáson is részt vettek a gyerekek.  

– Az őszi tábort rendhagyó módon a Cserkeszőlő Jurtatáborban tartottuk, közel 60 diák részvételével – tette hozzá.

A szakmai munka eredményét jól mutatja a tanulók versenyeken való szereplése is. Ősszel bronz oklevéllel, kiemelt arannyal és különdíjjal tértek haza a táncosok a törökszentmiklósi Gaál Autentika versenyről.

A helyi és környékbeli fellépések mellett erdélyi, vajdasági és lengyelországi meghívásnak is eleget tettek. A hagyományos adventi műsorokat ezúttal is teltház és meghitt hangulat jellemezte Tiszafüreden, Abádszalókon és Kunhegyesen egyaránt.

A következő félév első nagyobb rendezvénye az iskolát fenntartó Tiszafüredi Népművészeti Alapítvány február 8-i bálja lesz, amely 2020-ban már negyedik alkalommal rendeznek.

– Az idei bál célja ezúttal az iskola programjainak támogatása – árulta el az intézményvezető.

Hozzátette, hogy a következő félévben Tomajmonostorán szerveznek háziversenyt az iskola diákjainak. A Tisza-tavi Folkfesztivál pedig ismét két napos lesz, a helyiek mellett erdélyi és vajdasági vendégelőadókkal, valamint Pál István Szalonna és bandájának koncertjével.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Nyugodt lesz a csütörtök

Csütörtökön záporok, zivatarok leginkább keleten, északkeleten fordulhatnak elő, máshol sem lesz felhőtlen a napsütés, de alapvetően nyugodt időre lehet számítani.  A délnyugati szél ismét többfelé lesz

Tovább »

Több helyről is loptak

A nyomozók őrizetbe vették azt a jászapáti férfit, aki a megalapozott gyanú szerint több vagyon elleni bűncselekményt követett el fiatalkorú társával – írja a police.hu.

Tovább »

Tablet volt a zsákmány

A nyomozók őrizetbe vették a jászkiséri férfit – írja a police.hu. Ismeretlen személy bement egy jászkiséri családi házba 2020. szeptember 21-én 4 óra 30 perc

Tovább »