A EYBL közép-európai U20-as csoportjának második tornáját Szolnokon, a Széchenyi Gimnázium tornacsarnokában rendezik csütörtöktől vasárnapig.

A házigazda Kosárlabda Akadémia a szlovák Levice csapatával kezdett az első napon. Ha a továbbjutási reményeket fenn akarta tartani Mándoki Tamás gárdája, akkor a szlovákok ellen nem hibázhattak. Mindezt úgy kellett megoldaniuk, hogy két legjobbjuk, Abraham Arabo és Csornai Bence nem léphetett pályára sérülése miatt.

Ennek ellenére a vendégek kezdtek jobban, lendületesen, gyorsan járatva a labdát rendre megtalálták a rést a szolnoki védelmen. Egy időkérést követően 13-7-es Levice-vezetésnél szigorított védekezésén a Szolnok, egymás után szerezték a labdákat Ficsór Bencéék, s előbb egy 0-7-es rohammal megfordították az állást, majd elléptek a hazaiak ritmusváltását már-már bénultan figyelő vendégektől.

A folytatásban már Bella Ádámék irányították a játékot, különösen a védekezéssel lehetett elégedett Mándoki Tamás. Sebők András jól fogta össze társait, s ha nincs néhány figyelmetlenség, a nagyszünetig eldőlhetett volna a találkozó.A fordulás után megnyomta a harmadik negyedet a hazai csapat, javult a befejezés, s mivel a védekezéssel továbbra sem volt probléma, így harminc játékperc után tekintélyes előnyt építettek a szolnokiak (40-62).

A foyltatásban már nem tudott újítani a Levice, szolnoki oldalon pedig mindenki belekóstolhatott a torna hangulatába azzal, hogy pályára léphetett.

SBK Junior Levice – Szolnoki Kosárlabda Akadémia 53-72 (18-20, 7-18, 15-23, 13-11)

SZOLNOK: Sebők 5, Ficsór 10, Bella 2, Csornai Cs. 8/3, Kiss 2. Csere: Czermann 6, Verba 4, Szanyi 5, Alcser 8, Fodor 5, Gémes 10, Csomós 7/3. Edző: Mándoki Tamás

iSzolnok