Idén is szebbnél szebb galambokat állítottak ki

Kép: infoKarcag

Az 1954 ben alapított Karcagi Galambtenyésztő Egyesület a hétvégén tartotta kiállítását a Városi Sportcsarnokban.

Bazsó Istvántól, az egyesület elnökétől megtudtuk, az egyesület tagjai rendszeresen részt vesznek országos, területi rendezvényeken, kiállításokon változó létszámban, de jelentős galambkollekcióval. Az egyesület szakmai színvonalára jellemző, három fő galambbíráló is van tagjaik között.

A Sportcsarnok maximálisan megfelel a mai kor követelményei előírásainak és döntő mértékben járul hozzá egy magas színvonalú kiállítás megrendezéséhez, amit Karcag Város Önkormányzatának, Dobos László polgármesternek is köszön az elnök, hiszen támogatásuk nélkül önerőből ilyen színvonalas kiállítást nem tudnának rendezni.

Az egyesület igyekszik a galambászatot minél több fiatallal megismertetni, ezért népszerűsítik azt iskolákban. Öt 18 éven aluli tagjuk van, akik közül hárman ki is állítottak a hétvégén.

A díjakat és felajánlott tiszteletdíjakat vasárnap Szepesi Tibor, a Déryné Kulturális Központ igazgatója adta át, s jó versenyzést és eredményes munkát kívánt minden tenyésztőnek 2020-ra. Mint elhangzott, a kiállításra 21 vidéki és 14 hazai kiállító 367 galambot hozott el Szeghalomtól Kunszentmártonon át Berettyóújfaluig.

A Tenyésztői 6-os csapatverseny (nagytestű alakgalamb) győztese a karcagi Laboncz Ferenc, 2. a karcagi Baráth Lajos, a harmadik a Nyársapátiból érkezett Öhler Tibor lett. 6-os csapatverseny nagytestű alakgalamb győztese Gyóllai Sándor Kunszentmártonból nyerte, 2. a szeghalmi Baji Károly, 3. a kisújszállási Nagy Sándor lett. Tenyésztői 6-os csapatverseny (díszgalamb) győztese a kisújszállási Baranyi Géza, akit fia Baranya Ádám és a berettyóújfalui Pántya Imre követett a dobogón. 6-os csapatverseny (díszgalamb) nyertese a karcagi Sipos Gábor, 2. Berettyóújfaluból Pántya Imre, 4. a karcagi Donkó Szilvia lett galambjaival.

infoKarcag


Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest