Hétvégére befagyhat a Tisza-tó

fotó: tortenetekkepekkel.blogspot.com)

Megindult a jégképződés a Tisza-tavon, a kisebb felületű állóvizek már lefagytak, azonban még vékony a jég, ezért nem alkalmas, vagyis nem biztonságos a lékhorgászathoz, sportoláshoz.

Ha a következő napokban marad a tartós hideg, akkor a hét végére a legtöbb helyen már biztonságos lesz a jégre menni. Utoljára 2017-ben volt példa arra, hogy 30-40 centiméteres biztonságos vastagságú jégtakaró alakult ki a téli vízszintre eresztett mesterséges tavon.

fotó: tortenetekkepekkel.blogspot.com)

A nagy kiterjedésű, nyílt vizes területen, például a sarudi vagy a poroszlói medencében még vegyes az állapot: a szélei, zegzugosabb részei már lefagytak, de beljebb még van szabad a vízfelület. A Kisköre és Dinnyéshát közötti strandok területei, a gát és a Tisza közötti hullámtéri terület már befagyott.

fotó: tortenetekkepekkel.blogspot.com)

Ha hullámzásmentesen fagy be a tó, akkor az alkalmas korcsolyázásra, így az önkormányzatok a vízi rendészettel kiegészülve jelölhetnek ki erre alkalmas helyeket – írta az infostart.hu.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Világbajnokságot nyerhetünk kutyatáncban

Magyarországon mindössze 8-10 aktívan működő, profi dog dancer (kutyatáncoltató) létezik, de már világviszonylatban is odafigyelnek ránk: idén egy hollókői kutyatenyésztő, ausztrál juhászkutyájával 4. lett az

Tovább »