13 év 4 hónapi fegyház a karcagi drogdílernek

Kép: infoKarcag

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2019. január 15-én emelt vádat egy karcagi tartózkodási hellyel rendelkező férfivel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2019. január 15-én emelt vádat egy karcagi tartózkodási hellyel rendelkező férfivel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

A vád szerint a férfi 2015 évtől saját fogyasztása mellett tovább értékesítésre többségében amfetamin hatóanyag tartalmú kábítószert szerzett meg, majd rendszeres haszonszerzés céljából több karcagi, illetve bucsai, kunmadarasi és püspökladányi személynek értékesítette.

2017. november 24-én Szolnok külterületén a vádlottól a rendőri intézkedés során 107,89 gramm és 100 db tabletta került lefoglalásra, mely 12,9 gramm amfetamin bázist, illetve 13,31 gramm MDMA bázist tartalmazott, mely kábítószereket a vádlott tovább kívánt értékesíteni. A kábítószerek együttes mennyisége meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, annak 195, 6% -a volt.

Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a vádbeli bűncselekményt, a Szolnoki Törvényszék ítélje a vádlottat 9 év fegyház büntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre.

A 2019. március 11-én megtartott előkészítő ülésen a vádlott nem tett beismerő vallomást, ezért a törvényszék tárgyalást tűzött ki.

Több tárgyalási napon lefolytatott bizonyítási eljárást követően 2020. január 16-án hirdetett ítéletet a bíróság.

A Szolnoki Törvényszék bűnösnek mondta ki a vádlottat a vád szerinti bűncselekményben és őt 13 év 4 hónapi fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Elrendelte a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását, elkobozta a lefoglalt kábítószereket, és 361.500 Ft vagyonelkobzást is alkalmazott.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője téves minősítés megállapítása és enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be.

A BTK 5-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni az ilyen bűncselekményt.

infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Továbbra is várják az ifjú alkotók munkáit

A koronavírus-járvány miatt szeptember 30-ig lehet benyújtani az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának pályaműveit – írja a jasz.katasztrofavedelem.hu Az alkotásokat változatlanul személyesen, postai úton vagy

Tovább »

Gólzáporos mérkőzésen nyert a Szolnok

A Szolnok gólzáporos mérkőzésen 17-12-es győzelmet aratott a Miskolc együttese felett csütörtökön a férfi vízilabda Magyar Kupa harmadik fordulójában, a Margitszigeten. A sorozat első és második körös

Tovább »

Nem adta meg az elsőbbséget

Egy újszászi lakos közlekedett személygépkocsival Jászboldogháza belterületén 2020. augusztus 5-én 11 óra körül. A sofőr haladása során egy kereszteződésben balra kívánt kanyarodni, azonban  az „Elsőbbségadás

Tovább »

Augusztusi kánikula

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből említésre méltó csapadék nem várható, legfeljebb az esti órákban fordulhat elő délkeleten néhol egy-egy gyenge futó zápor.  Az

Tovább »