Új közösségi házzal gyarapodik Szolnok

Kép: iSzolnok

„Gyülekezet a városért.” – ez a – mai kifejezéssel élve szlogenje – a szolnoki evangélikus gyülekezetnek, amely temploma mellé egy közösségi házat épít, hogy közelebb hozza az egyházhoz az embereket. A épület ünnepélyes alapkőletételén Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester is részt vett.

Közösségi adományok, pályázati, illetve kormányzati forrás tette lehetővé, hogy az ún. Adapterház felépülhessen. Győri Péter Benjámin evangélikus lelkész az alapkőletételt megelőző istentiszteleten az Adapterház létrehozásának céljairól elmondta: szükség van egy olyan helyre, amely hétköznapokban is használható, előadások, koncertek, képzések, gyermekprogramok helyszíne, a város egész nyilvánossága felé kinyílik és újradefiniálja a közösség és a hit kapcsolatát.

Fabiny Tamás püspök prédikációjában az elfogadás és a befogadás fontosságát emelte ki. Mint mondta, örül, hogy az istentiszteleten más egyházak képviselői is részt vesznek. Hangsúlyozta a különböző felekezetek, egyházak példamutatását az összefogásra, amely aztán a társadalom egésze számára követendő lehet.

Hosszú évtizedek után elmondhatjuk, hogy fejlődik a hitélet Szolnokon. Egyre több fiatal látogatja a templomokat, amelyek egymás után újulnak meg – mondta Szalay Ferenc polgármester, aki felidézte: másfél milliárd forintból újítják fel a belvárosi nagytemplomot és a vártemplomot, 100 millió forint jut a református templom renoválására, a befejezéséhez közeledik az egykori zsidó imaház homlokzati rekonstrukciója is, most pedig egy új közösségi ház alapkőletételére gyűltek össze az emberek.

Az istentiszteletet után az időkapszulát rejtő betonelemekre mért jelképes három ütéssel – egy-egy bibliai ige elhangzása mellett – mondtak áldást, az ünnepi alkalom a Himnusz eléneklésével és állófogadással zárult.

info.szolnok.hu

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Tizennégy hektár égett le

Tegnap balesetek és tűzesetek egyaránt történtek megyénkben, utóbbiak közül két – szántóföldön történt – esemény emelkedett ki. Villanyoszlopnak ütközött és oldalára borult egy kisteherautó tegnap

Tovább »

Folytatódik a Kun-Mediátor per

A 2020. július 7-ére kitűzött tárgyalási napon iratok ismertetésére került sor. Az ún. Kun-Mediátor ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan

Tovább »

Hidegfront vet véget a kánikulának

Szombaton napközben egy hidegfront érkezik északnyugat felől, így délután nyugaton, északnyugaton és néhol északon záporok, zivatarok már kialakulhatnak, majd este, éjjel egyre többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra.

Tovább »