Új közösségi házzal gyarapodik Szolnok

„Gyülekezet a városért.” – ez a – mai kifejezéssel élve szlogenje – a szolnoki evangélikus gyülekezetnek, amely temploma mellé egy közösségi házat épít, hogy közelebb hozza az egyházhoz az embereket. A épület ünnepélyes alapkőletételén Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester is részt vett.

Közösségi adományok, pályázati, illetve kormányzati forrás tette lehetővé, hogy az ún. Adapterház felépülhessen. Győri Péter Benjámin evangélikus lelkész az alapkőletételt megelőző istentiszteleten az Adapterház létrehozásának céljairól elmondta: szükség van egy olyan helyre, amely hétköznapokban is használható, előadások, koncertek, képzések, gyermekprogramok helyszíne, a város egész nyilvánossága felé kinyílik és újradefiniálja a közösség és a hit kapcsolatát.

Fabiny Tamás püspök prédikációjában az elfogadás és a befogadás fontosságát emelte ki. Mint mondta, örül, hogy az istentiszteleten más egyházak képviselői is részt vesznek. Hangsúlyozta a különböző felekezetek, egyházak példamutatását az összefogásra, amely aztán a társadalom egésze számára követendő lehet.

Hosszú évtizedek után elmondhatjuk, hogy fejlődik a hitélet Szolnokon. Egyre több fiatal látogatja a templomokat, amelyek egymás után újulnak meg – mondta Szalay Ferenc polgármester, aki felidézte: másfél milliárd forintból újítják fel a belvárosi nagytemplomot és a vártemplomot, 100 millió forint jut a református templom renoválására, a befejezéséhez közeledik az egykori zsidó imaház homlokzati rekonstrukciója is, most pedig egy új közösségi ház alapkőletételére gyűltek össze az emberek.

Az istentiszteletet után az időkapszulát rejtő betonelemekre mért jelképes három ütéssel – egy-egy bibliai ige elhangzása mellett – mondtak áldást, az ünnepi alkalom a Himnusz eléneklésével és állófogadással zárult.

info.szolnok.hu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Lefizették a biztonsági őröket

Két alkalmazott közel három hónapig lopott folyamatosan egy szolnoki barkácsboltból. A két gyanúsított november óta vitt el rendszeresen különböző termékeket. A biztonsági őröket lefizették, hogy

Tovább »