Ügyészi indítvány „Bróker Marcsi” ügyében

Kép: infoKarcag

Ügyészi indítvány „Bróker Marcsi”-ként elhíresült vádlott bűnügyi felügyeletének és nyomkövető technikai eszköz alkalmazásának elrendelésére.

A sajtóban csak „Bróker Marcsi”-ként nevezett vádlott ellen különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Szolnoki Törvényszéken folyamatban lévő bűnügyben a 2019. december 10-én tartott tárgyaláson sor került a terhelttel szemben 2019. december 16-ával alkalmazható kényszerintézkedésre irányuló ügyészi és védői indítványok megtételére.

A vádlott terhére rótt bűncselekmények közül a legsúlyosabbat a törvény 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, ezért – tekintve, hogy az ügyében még nem született elsőfokú ítélet – 3 évig lehet letartóztatásban.„Bróker Marcsi” esetében ez a határidő 2019. december 16. napján fog lejárni.

A letartóztatás megszüntetése a 3 évi tartam közelgő letelte miatt kötelező. Ugyanakkor az a tény, hogy a vádlott a hatóságok elől megszökött, továbbá, hogy a bűnismétlés veszélye is fennáll, másik személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés, a bűnügyi felügyelet elrendelését indokolttá teszi, amelyhez a nyomkövető technikai eszköz használatának elrendelése is szükséges.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a törvényi rendelkezéseknek megfelelve indítványozta a terhelt letartóztatásának megszüntetését. Ezzel egyidejűleg indítványt tett arra is, hogy a Törvényszék rendelje el a vádlott bűnügyi felügyeletét, amelyhez kapcsolódóan a terhelt mozgásának ellenőrzését nyomkövető technikai eszköz alkalmazásával biztosítsa.

infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Kun apróságok

A Madarász Imre Egyesített Óvodában a hagyományos táborokat nem tudták megszervezni, hiszen minden óvoda folyamatosan nyitva van, így öthetes projektekben dolgoznak mind a kilenc óvodában.

Tovább »

Több baleset is történt szerdán

Szerdán több közlekedése baleset is történt megyénkben, melyek egyike halálos kimentelű volt. Utóbbin kívül Szajolban, Mezőhék környékén és Túrkevén történt esetekről számol be a police.hu.

Tovább »