Amilyen rövid, annyira tartalmas volt tűzoltói szempontból a rövid hétvége megyénkben. A tűzesetek voltak túlsúlyban, melléképületek és kémények egyaránt lángra kaptak. Emellett néhány baleset tarkította még az eseménynaplót.

Lesodródott az útról és fának csapódott egy személygépkocsi vasárnap délután Örményes külterületén. A sofőr önerejéből ki tudott szállni. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, majd a veszélyesen megdőlt fát motoros láncfűrész és drótkötél segítségével eltávolították. A helyszínre mentők is érkeztek.

Szemét égett egy elhagyatott garázsban vasárnap hajnalban Szolnokon, a Tószegi úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói dugólétrákkal, kéziszerszámokkal és egy vízsugárral feketítették le a tüzet.

Lesodródott az útról és árokba hajtott egy személygépkocsi vasárnap reggel a 4-es számú főúton, Fegyvernek határában. A sofőr önerejéből ki tudott szállni az autóból. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A mentőszolgálat munkatársai is vonultak az esethez.

Csapadékvíz-elvezető árokba csúszott és az oldalán állt meg egy személyautó vasárnap délelőtt Mezőtúron, a Vásárhelyi Pál utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsit, melynek elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

Felrobbant egy családi ház melléképületében egy vegyes tüzelésű kazán vasárnap délután Rákóczifalván, a Dózsa György utcában. A detonáció során az épület tetőszerkezete megsérült és kisebb tűz is kialakult, ezt a szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megfékezték, valamint a visszahűtést is elvégezték. Az egység kiérkezésére a tulajdonos és a szomszédok áramtalanították az ingatlant. A tűz a főépületet nem érintette, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Akácfa dőlt egy tanyaépület tetejére vasárnap délután Mezőtúrnál. A település hivatásos tűzoltói dugólétra és motoros láncfűrész használatával eltávolították a fát, amely a tetőhéjazatot kismértékben károsította.

Izzott egy kandalló kéménye vasárnap délután Törökszentmiklóson, a Templom utcában. A város önkormányzati tűzoltói hőkamerás méréseket végeztek és kitisztították az égéstermék-elvezetőt.

Teljes terjedelmében égett egy húsz négyzetméteres melléképület vasárnap éjszaka Rákóczifalván, a Jókai Mór utcában. A szolnoki hivatásos tűzoltók két vízsugárral, kéziszerszámokkal avatkoztak be és hőkamerás méréseket végeztek. Munkájukat nehezítette, hogy az épületben hatvan zsák szenet, illetve tűzifát tároltak. Mindezek ellenére a tűzoltóknak sikerült megakadályozni a lángok átterjedését. A lakók otthonukban maradhattak.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem