Okos Ingázás konferencia Szolnokon

Kép: iSzolnok

A Smart Commuting – CE1161 – Európai Uniós projekt keretében a programban résztvevő települések polgármesterei illetve a közösségi közlekedés szolgáltatói találkoztak és vitatták meg a fontos kérdéseket. A megbeszélésen bemutatták az eddigi eredményeket, valamint a közösségi közlekedésről készült felmérést. Az egyeztetés során szó volt a pilot akcióról is.

A Fenntartható Városi Mobilitásfejlesztési Terv (SUMP) elkészítéséhez szükséges felmérés során az agglomerációban élők utazási szokásait kérdezték. A célt, amely a 110.000 főt magába foglaló térség 0,05 százalékának megkérdezése volt átlépték a szakértők, ugyanis 650 embert kérdeztek meg rutinjukról.

A válaszadók 68 százaléka férfi, 32 százaléka pedig nő volt. A fő korosztály a 30-45 éves réteg. 393 közigazgatási és 179 üzleti alkalmazott, 10 egyéni vállalkozó, 66 diák, 6 munkanélküli és 25 egyéb kategóriába sorolandó személy adott választ. Ezekből az derül ki, hogy a legtöbb embernek, 238-nak 20-40 perc kell, ahhoz, hogy elérjen a munkahelyre, 196-nak pedig 0-20 perc. A legkevesebben azon válaszadók voltak – 18-an – akik 100-120 perc alatt jutnak el munkahelyükre. A munkahely és az otthon távolsága a legtöbb esetben 15 km vagy annál több. A válaszadók nagyrésze, 44 százaléka autóval jár munkába, 33 százalék használ autóbuszt, 8 százalék vonatot.

A felmérésből kiderült, hogy 81 százalékban van parkolási lehetőség az iskolánál/munkahelynél. A legközelebbi tömegközlekedési megálló 5-10 percre van a megkérdeztettek többségének lakhelyétől, ebből 84 százalék buszmegálló. A válaszadók többsége a leggyorsabb mód miatt választja az adott közlekedési módot, a tömegközlekedés jobb kiszolgálása miatt váltanának utazási módot.

infoSzolnok

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Kun apróságok

A Madarász Imre Egyesített Óvodában a hagyományos táborokat nem tudták megszervezni, hiszen minden óvoda folyamatosan nyitva van, így öthetes projektekben dolgoznak mind a kilenc óvodában.

Tovább »

Több baleset is történt szerdán

Szerdán több közlekedése baleset is történt megyénkben, melyek egyike halálos kimentelű volt. Utóbbin kívül Szajolban, Mezőhék környékén és Túrkevén történt esetekről számol be a police.hu.

Tovább »