Nem hagyták végigmondani a kárpátaljai magyarok felszólalását

Illusztráció (Fotó: kiszo.net)

Az EPP ifjúsági szervezete Kijevben ülésezett, és szomorú példát mutatott arról, hogy a nyugat-európai országokat mennyire érdekli a határon túli magyarok sorsa – írja a 888.hu.

A Fidelitas és az IKSZ nem ment el a kijevi ülésre, ezt jelezték az YEPP-nek (az Európai Néppárt ifjúsági szervezete) is. Az ok az volt, hogy a Fidelitas és az IKSZ tagjai nem voltak kíváncsiak az ukrán propagandára. Ugyanakkor az ő helyük nem maradt üresen, ugyanis a két szervezet felajánlotta a KMKSZ ifjúsági szervezetének a kvótáit – olvasható a 888.hu-n.

A kárpátaljai magyar fiatalok el is mentek az ülésre, hogy ott elpanaszolják, hogy az ukránok hogy bánnak a nemzeti kisebbségeikkel, így a magyarokkal is. Szimcsera Szilvia szót kapott, és megpróbálta felvázolni a helyzetet, ám az EPP fiataljai nem engedték végigmondani Szimcsera mondandóját, elvették tőle szót.

Ez lenne az európai szolidaritás, ennyire érdekli az EPP utánpótlását az, hogy az EU egyik tagállamának állampolgárait vegzálja Ukrajna, és ott lehetetleníti el őket, ahol csak tudja.

A Fidelitas és az IKSZ közös közleménye az ügyről alább olvasható:

Magyar Nemzet

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest