Már óvodás kortól csatlakozhatnak a gyerekek a karcagi kézisulihoz

Kép: Karcag TV

A városi sportcsarnokban tartja edzéseit a Sütő-kézisuli lánycsapata. Az edzések előtt beszélgettünk Nagyné Sütő Mariannal és Szarkáné Sütő Edinával.

– Ahogy abbahagytuk az aktív pályafutásunkat a húgommal az NB1-ben és hazaköltöztünk gyermekeink születése miatt, úgy gondoltuk, hogy ezt a kézilabdázást továbbvisszük a városban – mondja Mariann.
Három éve alapítottunk egy saját egyesületet, jelenleg több mint 100 gyerek 9 korcsoportban versenyez.

Mindketten NBI-ben kézilabdáztunk, illetve én NBIB felnőtt női csapat edzője is voltam Nyíradonyban és szép sikereket értünk el. Mindketten voltunk korosztály és felnőtt B válogatottak is. A fiúcsapat edzője a férjem, Nagy Csaba, aki jelenleg is aktívan játszik az NBI-ben Nyíregyházán, s Jobbágy Gergő van még velünk, a Kiskulcsosi iskolában testnevelőként dolgozik. A felnőtt csapatnál Major János is szerepet kapott, miután most a KSE szünetelteti a Kézilabda Szakosztályt, így átkerültek hozzánk az ott sportolók – tudtuk meg az edzőtől, s azt is, hogy
az utóbbi időben nagyon népszerű sportág lett a kézilabda itt is.
A csapatot a szülők is elkísérik a meccsekre, ami a gyerekeknek plusz erőt ad a sikeres szerepléshez.

A Sütő Kézisuliban óvodás nagycsoportos kortól kezdik a képzést folyamatosan felépülő rendszerben, és ahogy nőnek a gyerekek, úgy tanulnak egyre többet – technikai képzés, lövés formák, védekezés, támadás, gyorsaság. Vannak kimagasló tehetségek, akiknek NBI-es klubokhoz segítenek eljutni az edzők Debrecenbe vagy a nemzetközi kézilabda akadémiára.

A későbbiekben Mariannék szeretnénk egy sportiskolás dolgot is kialakítani a városban valamelyik középiskolában, hogy az itthon maradt gyerekek tudjanak versenyszerűen edzeni és sportolni is megfelelő edzésszámmal.
Az edzők látják a gyereknél a fejlődést is, van, aki két éve alig tudott labdát fogni, most pedig már jeles góllövő lett.

Mivel egyszerre két korcsoport edz, még jobban odafigyelnek arra, hogy mindenki a neki megfelelő edzést kapja, hogy az izomzata megfelelően erősödjön a munkához.

Az idei bajnokság elindult a nagyobbaknál, s kicsiknél tavasszal fog,
addig velük is járnak különböző kupákra Debrecenbe – árulja el Nagyné Sütő Mariann, akinek néha hiányzik a versenyzés éppúgy mint testvérének, Szarkáné Sütő Edinának, aki szintén édesapja példáját követve választotta a Kiskulcsosi iskolában a kézilabdát Örlős Zoltán vezetésével.

Ma már azonban ő próbál a gyerekeknek mindent átadni a tudásából.
Sok kis tehetség van most is az ő csapatában is, lát olyat, aki néhány év múlva már felnőtt csoportban játszik.

Aki kedvet érez a kézilabdázáshoz, szívesen várják, hiszen ez az a sport, amelyik minden testrészt megmozgat. Nagyon fontos a gyerekeknél a testmozgás, az, hogy ne okostelefont és tabletet nézzenek, hanem mozogjanak. A kézilabda erre kiváló – állítja Edina,aki az óvodásokkal, az első, második osztályosokkal foglalkozik. A sport a tanulásban is segít a gyerekeknek, jobban tudnak koncentrálni és kitartóbbak is lesznek – mondják saját tapasztalatból is a Sütő lányok.

infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Kun apróságok

A Madarász Imre Egyesített Óvodában a hagyományos táborokat nem tudták megszervezni, hiszen minden óvoda folyamatosan nyitva van, így öthetes projektekben dolgoznak mind a kilenc óvodában.

Tovább »

Több baleset is történt szerdán

Szerdán több közlekedése baleset is történt megyénkben, melyek egyike halálos kimentelű volt. Utóbbin kívül Szajolban, Mezőhék környékén és Túrkevén történt esetekről számol be a police.hu.

Tovább »